Soru: Artı ürünün insanlığiga sağladığı faydalar neler?? acil yarın sınav vsr​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Artı ürünün insanlık tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Artı ürünün şekillenmesi biçimi kültürel ve biyolojik evrim ile paralel olmuştur.

Açıklama:

Artı Ürünün İnsan Yaşantısına Etkileri Nelerdir?

Artı ürünün ortaya çıkışının, madeni aletlerin insan yaşamına girmesi ile olduğu kabul edilmektedir. Zira bu durum ayrıca yeni bir sınıfın da ortaya çıkmasına neden olmuştur. Neolitik çağda insan kendi kendine yetebilecek durumda iken madeni aletler ile artık artı ürün değerlendirmesi bu durumu sarsmıştır. Bu sistemi ise şöyle anlatmak mümkündür: Bu dönemde artık madeni aletler üretime dahil olunca kendisi bu aletleri yapamayan insan ekonomik bağımsızlığını kısmen kaybetmiştir. Zira artık bu madeni aletlere erişmek bakımından "artık ürün" elde ederek uzman kişiye belli bir bedel ödeyerek sahip olmak durumunda kalmıştır.

Bu durum da zincirleme biçimde "uzmanlaşmayı" doğurmuştur. Artı değer daha sonraki yüzyıllarda iktisatçılar ve Marks tarafından şöyle tanımlanmıştır: " İşçinin ürettiği değer ile kendisine ödenen değer arasındaki farkı, artı değer olarak tanımlar. Böylece elde edilen kar ise rantların ve faizlerin toplamına eşittir."

en iyi seçersen sevinirim şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years