Soru: 1. Büyük Millet Meclisinin Yasama Yürütme Yetkisine Sahip Olması Neyin Göstergesidir ? !!!Acil

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    zaid
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

● Bunlar yasama, yani yasa çıkarmak;

● Yürütme, yani mevcut yasalar doğrultusunda ülkeyi yönetmek ve

● Yargı; devletin egemenlik yetkisinden aldığı meşruiyet ile ve onun adına hukuku yorumlayan ve hukuk kurallarını uygulayan organdır. Yargı organının somut olarak görünürlüğü de ülkenin mahkemeleri ile olmaktadır.

Yasama yetkisini genellikle meclisler veya parlamentolar kullanır. Ülkemizde başkanlık sistemine geçinceye kadar yasama yetkisi sadece TBMM' de idi. Örneğin, İngiltere' de " kamara" olarak adlandırılan organlar vardır. ABD' de " senato" adı verilen organlar yasama görevini yerine getirirler.

Yürütme yetkisini de " Hükümetler" kullanır; ülkemizde başkanlık sistemine geçilinceye kadar bu yetkiyi başbakan ve bakanlar kurulu kullanmakta idi. Örneğin; Almanya' da başbakan ve kabinesi vardır. Aynı şekilde İtalya' da hükümet başbakan ve bakanlar kurulundan meydana gelir.  

Yargı yetkisi bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yerine getirilir. Adalet sistemi içerisinde farklı çeşitlerde ve uzmanlıkta bulunan, örneğin vergi mahkemesi, iş mahkemesi, ticaret mahkemesi, ceza mahkemesi gibi isimlendirilen bu mahkemelerin tümü " yargı" organı olarak adlandırılır.

bu nedenle büyük millet meclisi nin sahip olması göstergesinedennk gelir  bu devletin yasama organıdır

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years