Soru: Ankara savaşı , inebahti ve pteveze savaşlarının neden sonuç ve önemşeri Takip edeerim

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

:

nedenleri

Korfo Adasının Osmanlı Devleti tarafından kuşatılmış olması

Dönemin Alman İmparatoru olan Şarlken ile Venediklilerin Osmanlı Devletinin Akdeniz bölgesindeki üstünlüğüne son vermek istemesi

sonuçları

Osmanlı Devleti'nin Avusturya ile olan mücadele etmesinden faydalanılmak istenmesiBu savaş sonucunda Osmanlı Devleti'nin başarılı olması ile Akdeniz Osmanlı Devleti'nin himayesine girmiştir ve Türk gölü haline gelmiştir.

1551 tarihinde Trablusgarp bölgesi İspanya'dan alınmıştır. önemi

Osmanlı tarihindeki en önemli deniz savaşıdır. Preveze Deniz Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından Akdeniz bölgesi, bir Türk gölü haline gelerek Osmanlı Devleti'nin gücü ve Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın taktiksel zekaya sahip olması zaferi getirmiştir. Avrupa'daki kralların desteği ile hüküm süren deniz korsanlığının önüne geçilerek engellenmiştir. Bunun haricide deniz seyahati deniz ticaretiyle sahilde yaşamakta olan halkın yaşamında emniyet ve huzurlar sağlanmıştır. Kuzey Afrika'da bulunan İslam devletleri Avrupalı olan devletlerin yaratmış olduğu tehlikelerden korunması sağlanmıştır.

Açıklama:

takip edip en iyi seçermisin

Cevap:

Cevap:

Korfo Adasının Osmanlı Devleti tarafından kuşatılmış olmasıDönemin Alman İmparatoru olan Şarlken ile Venediklilerin Osmanlı Devletinin Akdeniz bölgesindeki üstünlüğüne son vermek istemesisonuçlarıOsmanlı Devleti'nin Avusturya ile olan mücadele etmesinden faydalanılmak istenmesiBu savaş sonucunda Osmanlı Devleti'nin başarılı olması ile Akdeniz Osmanlı Devleti'nin himayesine girmiştir ve Türk gölü haline gelmiştir.1551 tarihinde Trablusgarp bölgesi İspanya'dan alınmıştır. önemiOsmanlı tarihindeki en önemli deniz savaşıdır. Preveze Deniz Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından Akdeniz bölgesi, bir Türk gölü haline gelerek Osmanlı Devleti'nin gücü ve Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın taktiksel zekaya sahip olması zaferi getirmiştir. Avrupa'daki kralların desteği ile hüküm süren deniz korsanlığının önüne geçilerek engellenmiştir. Bunun haricide deniz seyahati deniz ticaretiyle sahilde yaşamakta olan halkın yaşamında emniyet ve huzurlar sağlanmıştır. Kuzey Afrika'da bulunan İslam devletleri Avrupalı olan devletlerin yaratmış olduğu tehlikelerden korunması sağlanmıştır.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years