Soru: m.kemal resmi görevle yaptığı son çalışma nedir?​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    apollo3
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Mustafa Kemal Atatürk'ün İlk Askeri Görev Yeri Neresidir?

Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihte ilk olarak görev yeri Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle 1905 yılında gerçekleşmiştir. Günümüzde 1896 ile 1899 yılları arası Manastır Askeri İdadi’sini bitirerek, İstanbul’da Harp Okulu'nda iyi öğrenim görmeye başlamıştır.

1902 yılında teğmen rütbesi ile mezun olmuş ve Harp Akademisi’ne devam etmiştir. 1905 yılında ise yüzbaşı rütbesi ile Akademi’yi bitirmiştir. 1905 yılı ile 1907 yılları arasında da Şam’da 5. Ordu’nun emrinde görev yapmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Askeri Görevleri Nelerdir?

  1. Günümüzde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk askeri görevinden sonra 1907 yılında Kolağası yani Kıdemli Yüzbaşı olmuştur. Manastır’a 3. Ordu’ya atanmış ardından da 19 Nisan 1909 yılında İstanbul’a girmiş Hareket Ordusu’nda da Kurmay Başkanı şeklinde görev almıştır. 1910 yılında Mustafa Kemal Atatürk Fransa’ya gönderilmiş ve Picardie Manevraları’na katılmıştır. 1911 yılında ise İstanbul’da yer alan Genel Kurmay Başkanlığı emrinde bir çalışmaya başlamıştır. 1911 yılında İtalyanlar tarafından Trablusgarp’ın işgali ile başlayan bu savaşta, Mustafa Kemal Atatürk bir grup arkadaşı ile beraber Tobruk ve de Derne bölgesinde görev yapmıştır.

22 Aralık 1911 yılında İtalyanlara karşı olan Tobruk Savaşı’nda zafer elde etmiştir. Ardından 6 Mart 1912 yılında Derne Komutanlığına getirilerek 1912 yılı Ekim ayında da Balkan Savaşları başlamıştır. Burada Mustafa Kemal Atatürk Gelibolu ve ya Bolayır’daki birlikler ile savaşa katılmıştır. Dimetoka ile Edirne’nin geri alınışında da büyük katkıları görülmüştür. 1913 yılında da Sofya Ateşemiliterliğine atanmıştır. Bu görevdeyken 1914 yılında ise yarbaylığa yükselmiştir. Ateşemiliterlik görevleri Ocak 1915 yılında sona ermiştir. Bu sırada da I. Dünya Savaşı başlamış ardından Osmanlı İmparatorluğu savaşa girme zorunluluğunda kalmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri pek çok görevinden en başta gelenler bu şekildedir.

Açıklama:

Koreve Fransızca İngilizce Japonca biliyorum sorun olursa sorabilirsin takip edersen sevinirim

Cevap:

Cevap:

mustafa kemal 13 ekim 1907 merkezi manastırda bulaman 3. ordu kararğahına atandı.

Açıklama:

bu kararğahın selanikteki şubesinde çalişmak üzere selanik 'e geldi

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years