Soru: cennetin krallığı filmi lütfen doldurur musunuz (boş cevap yazmayın)

question img

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Hepsini bilmiyorum ama bildiklerim şöyle

1. Hedef kudüs olduğu için ve 3 ilahi din için önemlidir. Bu nedenle bu isim verilmiştir. Film, Müslüman komutan Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs şehrini Haçlıların kurduğu Kudüs Krallığı'ndan geri alması olayı etrafında Haçlı seferlerini ve iki tarafın bu savaşlara bakışını anlatıyor. O savaşta hıttın savaşı.

On ikinci yüzyılda Avrupa’nın Haçlı hareketiyle Doğu’ya yönelmesi ile bir dönem Kudüs’ü ele geçirmiş olmalarını ve kendi içlerinde hiç de temiz insanî duruş veya ilişki (Guy de Lusignan’la Godfrey’in nesep hakkındaki konuşmaları, Kudüs içindeki siyasî entrikalar, şövalyelerin savaşa girmeye, kan dökmeye dair hırsları, kervan baskınları) içinde olmamalarını, aslında başlarına gelenleri hak ettiklerini gözlemleriz.

Kutsal Topraklara doğru hareket etmeden önceki son durak Messina’da Müslümanların cemaat halinde kılması gereken namazın dağınık bir nizam içinde resmedilmesi ise filmin İslam’a dair bilgi eksikliğine işaretlerden biridir.

Filmin kahramanı Balian’ın Kudüs’e varması ve gitgide önemli bir siyasî figüre evrilmesiyle, gerek Hıristiyanların kendi içindeki, gerekse Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki gerilimleri daha yakından görürüz. Film, bir yandan Balian’la Sybilla arasındaki duygusal ilişki ekseninde gelişir. Bu panoramik yaklaşım, gerek Avrupa’daki köy ve tabiat sahnelerinde, gerekse Kudüs ve dışındaki sahnelerde (ki filmin çekim mekanları İspanya ve Fas’tır) daha belirgindir.

Sultan Selahaddin Eyyubi’nin kendinden emin, özgüvenli hali, dirayetli bir siyasî önder olarak gösterilmesi olumludur.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years