Soru: danişmentlilerin ekonomik yapisi kısaca bilgi​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    huynh
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Danişmentliler'in ekonomik yapısı tarım ve hayvancılık tır.  Danişmendli çok tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve tüm olan bir Osmanlı kazasıdır.

Bu çalışmada Hüdavendigar iline bağlı Sahib-i Karahisar Sancağı sınırları içerisinde yer alan Danişmendli Kasabasının sosyoekonomik ve demografik yapısı incelenmiştir. Sancak Sahib sınırları içinde yer alan Karahisar Danişmendli Kazası dokuz köyden oluşan bir yerleşim yeridir.

Açıklama:

BAŞARILAR

Cevap:

Cevap:

Danişmendli çok tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve tüm olan bir Osmanlı kazasıdır. Bu çalışmada Hüdavendigar iline bağlı Sahib-i Karahisar Sancağı sınırları içerisinde yer alan Danişmendli Kasabasının sosyoekonomik ve demografik yapısı incelenmiştir. Sancak Sahib sınırları içinde yer alan Karahisar Danişmendli Kazası dokuz köyden oluşan bir yerleşim yeridir. Kullanılan ana kaynak 1844-45 yıllarına ait temettuat defterleri ve inceleme sonucunda Danişmendli ilçesinin demografik yapısı, tarım ve hayvancılık ile ilgili faaliyetler ve bu vergilerden elde edilen gelirler tespit edilmiştir.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years