Soru: 17. Orta Çağ Avrupası'nda, Kavimler Göçü'nün yarattığı kar- gaşa, merkezi devlet otoritesinin kalkmasına, "Feodalizm" denilen bir düzenin kurulmasına ortam hazırlamıştir. Bu bilgilere göre Orta Çağ Avrupa'sı ile ilgili; 1. Krallar güçlerini korumuşlardır. II. Kavimler Göçü, Avrupa'da siyasi yapıyı etkilemiştir. Ill. Siyasi otorite boşluğu kilise otoritesinin de zayıflaması- na sebep olmuştur. yargılarından hangilerine, ulaşılabilir? A) Yalnız I B) Yalnız il D) I ve II E) Il ve Ill C) Yalnız II​

question img
  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    ashton
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

yalnız ll yani B

Açıklama:

1. öncül kavimler göçünden sonra oluşan süreçte krallar güçlerini koruyamamis buda derebeylerin güçlenmesine neden olmuştur. krallar tekrardan güçlerini ateşli silahların ön plana çıktıgi İstanbul'un fethinden sonra anca sağlamıştır.

3. öncül siyasi otorite boşluğu olduğu doğru bilgi fakat bu kaos ortamında kilise güç kaybetmedi aksine güçlenerek çıkarak Avrupa da en etkili güce dönüştü bütün orta çağ boyunca Avrupa'yı yönlendiren tek güçtü. kendine karşı gelen devlet veya karallari enterdi ve afaroz yetkisini kullanarak sindirmisti.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years