Soru: M. Kemal'in Bingazi'deki başarıları nelerdir?

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    keller
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

✅️Mustafa Kemal Atatürk'ün hem askerlik hem de siyasî yaşamında emperyalizme karşı verilen mücadele önemli bir yer tutmuştur. Bu kapsamda Trablusgarp Savaşı, onun ilk deneyim ve başarılarını elde ettiği savaş olması bakımından önem taşır.

✅️8 Aralık'ta Trablusgarp'a gelen Mustafa Kemal Paşa, 22 Aralık'ta Tobruk Muharebesi'ni kazandı Derne'de 16-17 Ocak 1912 taarruzunda gözünden yaralandı. Bir ay hastanede tedavi gördükten sonra, 6 Mart 1912'de Derne komutanı oldu ve burada başarılı savunma muharebeleri yaptı.

✅️Bingazi de kim savaştı?

Osmanlı Devleti Bingazi'de 15 bin, Trablusgarp'ta 10 bin asker ve gönüllüden oluşan ordusuyla savaşıyordu. Buna karşılık İtalyanlar, 100 bin kişilik bir güce sahipti. İtalyanların bu üstünlüğe rağmen Bingazi'yi ele geçirmesi mart ayını buldu.

✅️Mustafa Kemal ilk askeri başarısı nedir?

22 Aralık 1911 yılında İtalyanlara karşı olan Tobruk Savaşı'nda zafer elde etmiştir.

✅️Trablusgarp ve Bingazi neden İtalya'ya bırakıldı.

Trablusgarp'ın konum itibariyle İtalya'ya yakın olması ve İtalya'nın burası üzerinden Afrika'ya bir sömürge kapısı açmak istemesi. İtalya'dan daha fazla sömürgeye ve güce sahip olan İngiltere ve Fransa'nın , İtalya'yı kendi yanlarına çekmek için buraya saldırmasına göz yummaları bu savaşın çıkma sebeplerindendir.

KOLAY GELSİN İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM...☁️⭕️ _⭕️☁️

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years