Soru: meraba tbmm kaç yıl önce açıldı

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

☂️merhabalar!☂️

Açıklama:

Tbmm "23 nisan 1920" tarihinde açılmıştır.

92 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı milli egemenliğin vazgeçilmezliğinin ve milli iradenin üstünlüğünün ifadesidir.

23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere Türk milletinin ortaya koyduğu irade ile kurulan, asli görevi yürütmeyi denetlemek olan ve yasama erkini kullanan Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal devlet organıdır.

umarim yardimci olmuşumdur.

@softpancake(rehberim)

#optioluyorum.

Cevap:

Cevap:

23 nısan 1920

Açıklama:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda rol oynayan ve en mühim safhalardan birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Mustafa Kemal tarafından 19 Mart 1920 tarihinde yayımlanan genelgeyle birlikte "Ankara'da olağanüstü bir Meclis" in toplanılacağı duyuruldu. Mebusan Meclisi içerisindeki Cumhuriyet yanlısı mebusların da Ankara'ya dönebilen 84 tanesi, ilk meclis içerisinde bulundu. 22 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılacağı duyurulmasının ardından 23 Nisan 1920'de Hacı Bayram Camii'nde namaz kılınmasından sonra ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi, İttihat ve Terraki Cemiyeti olarak faaliyet gösteren yapı içerisinde Mustafa Kemal önderliğinde açılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk başkanı Mustafa Kemal olmuştur.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years