Soru: Otuz yıl savaşları nedir??Kimlere karşı yapılmıştır??》Opti sorusudur. ​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    evie
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap: SELAM

> Otuz yıl savaşları nedir ?

Avrupa'da, Habsburglarla Borbonlar arasında otuz yıl süren dinsel nitelikli savaşlardır. Savaşın temel nedeni Protestan-Katolik dini çatışması olsa da, savaşa katılan büyük devletler siyasi çıkarlar için savaşmışlardır. Almanya da bulunan Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğuna bağlı prensliklerin Katolik-Protestan olarak karşı karşıya gelmesi ülkede bir iç savaşa yol açmıştır. Savaş sonunda, Protestanların zaferiyle birlikte 1648 tarihinde Vestfalya Antlaşması imzalanmış ve Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu (Avusturya ve Almanya) birçok küçük prensliğe ayrılmış ve kralın yetkileri kısıtlanmıştır.

İYİ DERSLER DİLERİM

<3

Cevap:

Cevap:

Selam

İLK SORUNUN CEVABI KISACA

Otuz Yıl Savaşı ya da Otuz Yıl Savaşları, çoğunlukla Kutsal Roma İmparatorluğu'nun sınırları içerisinde 1618'den 1648'e kadar süren bir savaştır.

İKİNCİ SORUNUN CEVABI

Önce Savaşın ana nedeni Protestan-Katolik dini çatışması olmasına rağmen, savaşa katılan büyük devletler siyasi çıkarlar için savaşmasıdır.

ÇÜNKÜ

Almanya'daki Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu'nun prensliklerinin Katolik-Protestan olarak karşı karşıya gelmesi, ülkede bir iç savaşa yol açmıştır.

Savaşlar ise, Vestfalya Antlaşması ile sona ermiştir.

ÖNEMLİ:

Savaş, protestanların zaferiyle sona erdi, ancak ilginçtir ki, protestanların zaferinde aslan payı Katolik Fransa'ya aittir.

KOLAY GELSİN

BAŞARILAR

:-)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years