Soru: Aşağıdakilerden hangisi Mondros Ateşkes Antlaşmasindan sonra Osmanlı Devletini içine düştüğü zor durumdan kurtarmak amacıyla yapılan çalışmalardan birisi değildir? A) Mustafa Kemalin Anadolu'ya geçmesi. B) Yararlı cemiyetlerin kurulması. C) Manda ve himaye yanlısı dernekler D) Milletler Cemiyetinin kurulması kurululması1)Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu İttifak Devletleri. I. Dünya Savaşında yenildi. OsmanlıDevleti de İtilaf devletleriyle Mondros Ateşkes Antlaşmasını imzaladı( 30 Ekim 1918). Mondros Ateşkes Antlaşması'nın aşağıdaki maddelerinden hangisi, Anadolu'nun işgaline gerekçe olmuştur? A) Bütün haberleşme istasyonları (telsiz, telgraf vb.) İtilaf Devletleri'nce denetim altına alınacak. B) İtilaf devletleri güvenliklerini tehlikeye düşürecek bir durum olursa istediği yeri işgal edebilecektir. C) Boğazlar açılacak, bu bölgelerdeki kaleler İtilaf Devletleri tarafından işgal edilecek. D) Bütün demiryolu istasyonları. Toros tünelleri. telgraf hatları, liman ve tersaneler İtilaf Devletleri'nin kontrolüne girecektir.​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    gizmo85
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

1) Manda ve himaye yanlısı dernekler(ABD, Britanya mandalarını savunanlar vs. (C)

2) İtilaf Devletleri kendilerine karşı tehdit olarak algıladıkları herhangi bir durum karşısında bölgeyi işgal etme yetisine sahip olacaktır. (B)

Açıklama:

Önceki yanitim neden silinmiş anlamadım. Ayrıca en iyi yanıt seçerseniz size daha da yardımcı olmaktan mutluluk duyarım:)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years