Soru: 12. I. Fransız İhtilali II. Sanayi İnkılabi III. Rönesans IV. Reform Yukarıdakilerden hangilerinin sonuçları XIX. ve XX. yy'da devletlerin sınırlarının şekillenmesinde etkili olmuştur?A) I ve II B) |l ve |l|.C) III ve IV. D) I, III ve IV. ​cevaplar mısınız?​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    dots88
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

A diye düşünüyorum rönesans ve reform ile ilgili değil

Cevap: Merhaba ✿

Cevabımız I ve II yani A şıkkıdır.

Açıklama

Fransız İhtilali devletlerin sınırlarının şekillenmesinde etkili olmuştur çünkü Fransız İhtilali sayesinde milliyetçilik akımı yayılmıştır. Milliyetçilik de çok uluslu devletlerin yani imparatorlukların (Örn. Osmanlı) dağılmasına sebep olmuştur.

Sanayi İnkılabı da devletlerin sınırlarının şekillenmesinde etkili olmuştur çünkü Sanayi İnkılabı sayesinde devletler daha çok pazar ve ürün ihtiyacı duymuşlardır.(seri üretimden dolayı)Ve bu arayışlarda kendilerine sömürge yerler seçmişlerdir.(Örn. İtalya'nın Trablusgarp'ı alması) Bu yüzden çoğu Avrupa devletinin sınırları genişlemiştir.

Bundan dolayı cevabımız A şıkkıdır.

Ek Bilgi

Trablusgarp Savaşı nedir?

Trablusgarp Savaşı, Osmanlı'nın donanmasının zayıf olduğu zamanlar olan bir savaştır. İtalya diğer Avrupa devletleri gibi sömürgesi olsun istiyordu. Ve tek Trablusgarp kalmıştı. Bu yüzden İtalya gemileriyle beraber Trablusgarp'a saldırdı. Osmanlı ona pek karşılık veremedi çünkü donanması zayıftı denizden saldıramazdı. Ve İstanbul'dan Trablusgarp'a gitmek çok zaman alırdı. Bu yüzden bir nevi Trablusgarp'ı İtalya'ya bıraktılar. Ama Mustafa Kemal Atatürk bazı gönüllü arkadaşlarıyla gizli kimlikle Trablusgarp'a gidip orayı savundular.(Trablusgarp İtalya'nın oldu ama yine de güzel bir savunma yaparak büyük bir başarı gösterdiler. Ve bu Atatürk'ün askeri anlamda ilk başarısı.)

İyi dersler, kolay gelsin :)

#OptiYolunda

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years