Soru: filiki eterya ve etniki eterya cemiyetleri kim kurdu kısaca açıklarmısınız ?​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    yuliana
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

^•^ Merhabalar Dostum ^•^

Filiki eterya ve etniki eterya cemiyetleri kim kurdu?

Filiki Eterya 1814 yılında Emmanouil Ksantos, Nikolaos Skoufas ve Athanasios Tsakalof adlı üç Yunan tarafından, o zamanki Rusya'da günümüzde Ukrayna'nın sınırları içinde kalan Odessa (Hocabey) kentinde kuruldu. Amacı Yunan Bağımsızlık Savaşı hareketini gerçekleştirip Bizans'ı tekrar canlandırmaktı.

Etniki Eterya Cemiyeti Nedir?

Etniki eterya Cemiyeti 1814 yılında kurulmuş olan bir isyan Cemiyetidir. 1814 yılında yunanlar tarafından kurulmuş olan bir cemiyet şeklinde öne çıkar. Aynı zamanda Tarih kitaplarında filiki eterya Cemiyeti olarak da bilinmektedir. Türkçe karşılık olarak dostluk Cemiyeti şeklinde ifadesi olduğunu söylemek mümkündür.

Etniki Eterya Cemiyet Kuruluş Amacının Nedenleri Nelerdir?

En merak edilen konular içerisinde etniki eterya Cemiyeti'nin kuruluş amacı geliyor. Bunun temel nedeni Yunanlıların Osmanlı Devleti’nden bağımsızlık elde etmek istemesidir. Yeniden Yunanistan bağımsızlığını kazanabilmek amaçlı kurulmuş olan etniki eterya Cemiyeti, bu dönem içerisinde oldukça önemli etkiler yaratmıştır.

Dostluk Cemiyeti anlamına da gelen isyan, diğer bir ifade ile yunanları birlik olmaya davet etmek şeklinde anlatmak mümkün. Tabii bunun dışında birçok farklı sebebinin olduğunu söylemek gerekir.

#ØptiYølunda

answer img
answer img
answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years