Soru: Merhabalar size sorular sorulacaktır (6 tane) 1.cahit Arf kimdir? 2.kerim Erim kim? 3.cahit Arf Matematikçimi? 4.nash hangi ödülleri almış? 5.aziz Sancar kanser tedavisini bulmuşmu? 6.nobel ödülünü ve Abel ödülünü alan tek bilim insanı kim? bunların cevaplarını biliyorum bakalım kimler biliyor​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    leo18
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

●Cahit Arf (11 Ekim 1910, Selanik - 26 Aralık 1997, İstanbul), Türk matematikçi ve bilim insanı, eski TÜBİTAK Bilim Kolu başkanıdır. 1948'de İnönü Ödülü'nü, 1974'te TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazanmıştır. 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Onur Doktorası, 1981'de de ODTÜ Onur Doktorası'nı almıştır. 1990 yılında Cahit Arf'ın onuruna Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum düzenlenmiştir. İleri düzeyde araştırmalar yaptığı Halkalar ve Geometri üzerine ilk konferanslar da 1984'te İstanbul'da yapılmıştır. 2009 yılından itibaren 10 Türk lirası üzerinde Arf'ın sureti yer almaktadır.

●Kerim Erim İlk doktoralı Türk matematikçidir.Doktora derecesini 1919'da Almanya’nın Erlangen kentindeki Frederich-Alexanders Üniversitesi’nden aldı. Türkiye'de yüksek matematik öğretiminin yaygınlaşmasında ve çağdaş matematiğin yerleşmesinde etkin rol oynadı; mekaniğin matematik esaslara dayandırılmasına öncülük etti. Türkiye'de bir matematik doktorası yöneten ilk bilim adamı oldu.

●Cahit Arf, 1910 – 1997 yılları arasında yaşamış dünyaca ünlü matematikçidir Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılımasında ortaya çıkan ve kendi adıyla anılan “Arf Sabiti“, “Arf Halkaları” ve “Arf Kapanışları” gibi terimleri bularak, matematik ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.

●John Forbes Nash aldiği ödüller

-Nobel ekonomi ödülü

-Abel ödülü

-John von Neumann Teori ödülü

●Çalışmasının kanser tedavisine bir etkisinin olup olmayacağının sorulması üzerine Sancar, "Her şey kanser tedavisinde kullanılabilir. Bu çalışma DNA onarımı ile ilgilidir ve yeni bir metottur."

●John Forbes Nash

Cevap:

Cevap:

Aziz Sancar kanser tedavisini keşfeden bir buluş bulmusdur

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years