Cevap:
Asitlerin Yararları:
Midemizin besinlerin sindirilmesini mide asidi sayesinde gerçekleştirmektedir. Bu da kabızlık ve şişkinlik gibi durumların ortaya çıkmasına engel olacaktır.
Toprakta bulunan hümik asitler toprağın yapısını düzeltmektedir. Kil mineralleri ile birleşerek toprağın daha tanecikli hale gelmesini sağlamakta ve böylelikle toprağın hava ve su geçirgenliğini artırmaktadır.
Mısır özü yağında bulunanlar gibi doymamış yağ asitleri, kan kolesterolünü düşürmektedir. Bu da kolesterol gibi sebeplere bağlı olarak gelişen rahatsızlıkların önlenmesi konusunda etkili olmaktadır.
Folik asit gibi B vitamini grubunda yer alan asitlerin yeni doğan bebeklerdeki gelişim bozukluklarını önlediğini görebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra kadınlardaki rahim boyu kanserini önlediğine dair de bulgular ortaya çıkmış durumdadır. Ayrıca vücutta kan hücrelerinin oluşmasına ve buna bağlı olarak anemi gibi rahatsızlıklara karşı etkili olmaktadır.
Asitlerin zararları: Asitler çok kuvvetli kimyasal yapılardan oluşmaktadır ve oldukça zararlıdır. Kuvvetli kimyasal asitlerin etki derecesi artırılıp azaltılabilmektedir. Asitler içerdikleri hidrojen iyonlarının tepki verecek yapıda olan bileşikler olarak ifade edilmektedir. Asitlerin geneli su ile birleştiklerinde asit içerisinde bulunan iyonlar nedeni ile hidrojen gazı ortaya çıkmaktadır.
Asit özelliği taşıyan maddeler metallerle bir araya geldiğinde kimyasal etkileşim oluşmakta ve ortaya hidrojen gazı çıkmaktadır. Asitler özellikleri nedeni ile tehlikeli maddeler grubunda yer almaktadır. Asit özellikleri arasında yer alan aşındırma ve tahriş asit yapısının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatan bir göstergedir. Asitlerin insan vücudu üzerindeki zararları herkes tarafından bilinmektedir. Her türlü asitin vücuda temas etmesinden kaçınmak gereklidir. Asitlere dokunmanın yanı sıra asitleri solumakta kişi sağlığı üzerinde büyük tehlike oluşturmaktadır.