Soru: Arkadaşlar bana ilk yardım devresinde bulunması gereken şeyleri yazarmısınız güzel yazana en iyi seçicem.

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

İlk Yardım Malzemeleri Nelerdir?

İlk yardım; birçok yaralanma ve kazalarda, yaralıların ve hastaların sağlık kuruluşlarına götürülmeden önce, geçen zamanda mevcut durumlarının daha kötüye gitmesini engellemeye yönelik yapılan bir uygulamadır. Bilinçli ve doğru uygulanması, hastaların yaralanma etkisini azaltması için oldukça önemlidir.

İlk yardım malzemeleri, tam da bu aşamada devreye girer. Hastaların yaşam fonksiyonlarını stabil tutma konusunda gerekli bir aşama olan ilk yardımın, bazı araç gereçler ile gerçekleştirilmesi, etkisini önemli ölçüde arttırmaktadır. “İlk yardım malzemeleri nelerdir?” sorusunun cevabını, aşağıda yer alan açıklamalar yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Yanık Seti

İlk yardım malzemeleri, her zaman ilk müdahale amacı ile kullanılır. Küçük yanık olaylarında, hastaya yardım etmek amacıyla yanık setinden faydalanabilirsiniz. Set içerisinde bulunan tüm malzemelerin, CE belgelerinin olması oldukça önemlidir.

Yara Bandı Seti

Küçük yaralanmalar sonucunda oluşan ufak sıyrıkları, yara bandı yardımı ile kapatabilirsiniz. Bu ilk yardım malzemeleri, yaranın olay anında mikrop kapmasını önemli ölçüde engellemektedir. Yara iyileşene kadar, devamlı olarak yenisiyle değiştirilmesi oldukça önemlidir.

Plastik Ecza Dolabı

Ev ve iş yerlerinde mutlaka bulunması gereken ilk yardım malzemeleri arasında, ecza dolaplarının yeri oldukça büyüktür. İçerisine birçok önemli malzeme barıdırabilen bu dolaplar, olası kaza ve yaralanmalarda elinizin altında birçok materyal olmasına imkan verir.

Tansiyon Ölçme Cihazı

Tansiyon, insan sağlığını doğrudan etkileyen önemli bir faktördür. Özellikle bu anlamada rahatsızlığı bulunan ve tedavi gören insanların, sürekli tansiyonlarını ölçmeleri gerekmektedir. Bu nedenle; ilk yardım malzemeleri arasında, mutlaka tansiyon ölçüm cihazı da bulundurulmalıdır.

Yapışkan Rulo Bant

Büyük yaralanmalarda kullanılan sargı bezlerini yapıştırmak amacıyla rulo bant kullanılır. Aynı zamanda, sabitleme görevini de üstlenebilen bu malzeme sayesinde, sargılar uzun süre sabit kalabilir.

Steril Rulo Sargı Bezi

Yaralanmalarda yaralının kan kaybetmesini, mikrop kapmasını ve temasını engellemek amacıyla kullanılır. İlk yardım malzemeleri arasında en önemli araçlardan biridir. Mutlaka her ilk yardım çantası malzemeleri arasında ve ilk yardım dolabında bulundurulmalıdır.

Steril Gazlı Bez

Büyük yaralanmaların birçoğunda, bu ilk yardım malzemeleri önemli bir görev üstlenmektedir. Steril gazlı bez yardımıyla, yaraya tampon yapılarak kanamanın önemli ölçüde önüne geçilir. Tek kullanımlık olan bu ürünler, mutlaka steril bir şekilde, ilk yardım dolabı malzemeleri arasında muhafaza edilmelidir.

Lastik Eldiven

Yaralıya temas sırasında kullanılan lastik eldivenler hem hastanın hemde ilk yardımı yapan kişinin mikroplara karşı koruma görevini üstlenir. Sağlık çalışanlarının tamamı, hastaları muayene ederken veya bir müdahalede bulunurken, mutlaka lastik eldiven kullanır.

Cevap:

Cevap:bulunması

Açıklama:İlk yardım kitabı

Atel takımları, gaz bezler ve hidrofil pamuk, flaster,

Şeker, sodyum bi karbonat, tannik asit eriyiği,

Değişik ölçülerde rulo sargılar, üçgen sargılar, turnike,

Geniş ölçülerde rulo sargılar, üçgen sargılar, plastik torba,

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years