Soru: 7- İlk yardım sırasında aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz? A) Antiseptik solüsyon B) Kolonya C) Sargı bezi D) Turnike​

Cevaplar 1

Cevap: ᘻᘿᖇᕼᗩᗷᗩᒪᗩᖇ

Ek bilgi

⨳ İlk yardım nedir?

- Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

✒ Sorumuza dönelim:

A) ✅ ÇÜNKÜ

- Antiseptik Solüsyon, yaranın temizlenmesini ve mikroplardan arındırılmasını sağlar. İlk yardımda en çok kullanılan solüsyondur.

B) ❎ ÇÜNKÜ

- Kendi elimizle ağzını açmaya çalışılmamalı. Baygınlık ve nöbet geçiren kişilere kesinlikle soğan ve kolonya koklatılmamalı. Koklattığınız soğan ya da kolonya, hastanın nefes almasına engel olabilir. Genellikle epilepsi nöbetleri birkaç dakika içinde durur.

C) ✅ ÇÜNKÜ

- ilk yardım çantasında bulunan büyük sargı bezi, yaranın üzerine konulur. Ayrıca kırıklarda, kırılan bölgenin hareketsiz kalması için kullanılır. Ve sık kullanılabilir.

D) ✅ ÇÜNKÜ

- Çok sayıda yaralı olduğunda, yaralının alnına rujla veya sabit kalemle “turnike” veya “T” harfi yazılır. Hasta/yaralı pansuman ve turnikesi görülecek şekilde battaniye ile sarılır. Turnike 15-20 dakika aralıklarla gevşetilir, sonra tekrar sıkılır.

Cevabımız B şıkkıdır

iyi dersler

# Rehberim ༄ Nəfəss

# ∞ᗩ

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years