Soru: Öndeki ve arkadaki araçlarla olan mesafeyi ölçen aracın adı nedir?

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:Cevap:

Öndeki ve arkadaki mesafeyi ölçüp sesli uyarı yapan sistemler park sensörüdür, ve sorunun cevabı da bu. Ayrıca cevap olarak kabul edebileceğimiz geri ve ön görüş kamerası teknolojileri de var, ve gittikçe yaygınlaşıyorlar.

Açıklama:

Merhaba!

Park etmek gerçekten zor. İlk aşama park yeri bulmak, eğer arabanızın sığabileceği bir park yeri bulduysanız, sıra geldi daha zor bir kısma: Arabayı park etmek!

Ancak bugün bu işi yapmamızı kolaylaştıran yardımcılar bulunuyor. Bunlar park sensörleri ve kameralar. Biz sadece park sensörlerinin çalışma sisteminden bahsedelim.

Park sensörleri farklı tiplerde olabilir. Bunlardan bir tanesi ultrasonik sistem. Ultrasonik sistemde araca takılan sensörler duyamayacağımız sesler yayar ve dinlerler. Sesin çarpıp geri dönme süresini kullanarak uzaklığı hesaplar ve beyne gönderir. Beyin de uzaklıklara göre sensörün çıkardığı sesi değiştirir, ve biz de arabanın en yakın engele ne kadar uzakta olduğunu anlarız. Bu da arkaya bakıp da göremediğimiz engelleri farketmemizi sağlayarak park etmemizi kolaylaştırır.

Açıklama:...

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years