Soru: Trafik ile kompozisyon acil BOŞ YAZANLAR 10 hesaptan bildirilecek

Cevaplar 2

Cevap:

Trafik, hayatımızın her alan ve yerinde bulunan sıradan bir olaydır. Hepimizin bildiği meşhur İstanbul trafiği de bu trafiği oluşturan en önemli etmendir. Peki, insanların aklına trafik denince neden ilk olarak İstanbul trafiği geliyor? Çok yoğun olduğu için diye düşünülebilir, çok sıkıcı olduğu için diye düşünülebilir veya belki de çok eğlenceli olduğu için de düşünebilir. Trafiğin olması iyi bir şey olabilir mi? Sık trafiğin, hızın önüne geçmesi mesela. Hız yüzünden hepimiz bir yakınımızı kaybetmişizdir. Peki trafik olunca arabaların hız yapmaması kesin bir çözüm müdür kazalar için? Elbette hayır. Bütün kazaların suçlusu sürücü değildir ki. Kimi zaman yayalar da suçludur. Yanlış zamanda karşıdan karşıya geçmeler, arabaları boş viteste unutmalar, alkollü olmaları...

Taa ilkokuldan beri bize öğretilen trafik kurallarından hepimiz haberdarızdır. Hani sınıfta öğretmenlerimiz sorardı ya, "evet çocuklar bu trafik işaretinin anlamı nedir?" diye. Herkes büyük bir gayretle parmak kaldırırdı ilk ben söyliyeyim diye. Kırmızı ışıkta durmak, yeşil ışıkta geçmek, dur işareti... Peki bu kurallar neden var? Herkes serbest olsa mesela daha mı iyi daha mı kötü olurdu acaba? Gerçekten her şey bir hayal sadece. Ama şu kesindir ki, nerede olursak olalım ne yaparsak yapalım şu Dünya'da sadece bizim yaşamadığımızı unutmayalım. Attığımız her adıma, gittiğimiz her yola dikkat etmek gerekir. İnsanların hayatlarıyla oynamamalı, gerekeni yapmak gerekir.

Alıntı Yoktur.

İyi Ödevler.

Cevap:

Cevap:

Trafik araçlar ve insanlardan oluşan ulaşım ağıdır.Aynı zamanda hayvanlar da trafiğe dahil edilebilir.Bu araç, insan ve hayvanların ulaşım güzergahları üzerindeki gidiş gelişlerine trafik adı verilir.

Alım gücünün artması, bankaların verdiği krediler, yapılan kampanyalar sebebiyle araç sayısı her geçen gün biraz daha artmaktadır.Her gün binlerce araç ve insan trafiğe çıkmakta, bu da trafiğin özellikle büyük şehirlerde bir keşmekeşe dönüşmesine sebep olmaktadır.Buna bir de tam anlamıyla trafik eğitimi almamış, bilinçsiz insanlar eklenince trafik kazaları kaçınılmaz olmaktadır. Tarafik kurallarına uymamak azraili yanımıza davet etmekten farksızdır.

Her yıl kutlanan trafik haftası insanların bilinçlendirilmesi için önemli bir fırsattır. Bu haftada trafik kurallarını anlatmak ve öğretmeye çalışmak insanların bu konuda biraz daha bilinçlenmesini sağlayabilir.

Hepimiz temel trafik kurallarına uymalıyız. Yürürken kaldırımları kullanmalı, yaya geçitlerinin olduğu yerde buralardan geçmeli, karşıdan karşıya geçerken sağımıza solumuza bakmalı, mutlaka üst geçitleri kullanmalı, yol kenearlarındaki uyarı işaretlerine uymalı,taşıtlara asılmamalı ve taşıtlar durmadan hareket etmemeliyiz.Bu kurallara uyduğumuz taktirde az da olsa trafik sorununun bir parçası olmaktan uzak durmuş oluruz.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years