Soru: yarın sınavım var kurbanınız olayım bana bi biyotaklit söyleyin bilinmedik ve allah rızası için​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

dogadaki bircok olayın veya sistemin taklit ederek teknolojik alanda kullanılması olarak tanımlanır yani biyotaklit icin yapay zeka ve robot teknolojisi icin onemli bir kaynaktır

Açıklama:

Cevap:

Cevap:Biyotaklit: doğadaki modelleri inceleyen, sonra da bu tasarımları taklit ederek veya bunlardan ilham alarak insanların problemlerine çözüm getirmeyi amaçlayan yeni bilim dallarıdır.

Biyomimetik (biyotaklit), insanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek yaptıkları maddelerin, aletlerin, mekanizma ve sistemlerin tümünü ifade eden bir terimdir.

Balıkçıl Kuşları ve Hızlı Tren

Teknolojinin doğadaki yansımaları arasındaki en güzel örneklerden biri de balıkçıl kuşlarıdır. Balıkçıl kuşları uzun gagaları sayesinde gökyüzünden suya çok hızlı dalabilmektedir. Balıkçıl kuşunun uzun gagalarının hızı arttırdığını gören Eiji Nakatsu, hızlı trenleri tasarlamıştır.   Yarasa ve Radar

Radarların çalışma prensibi, yarasaların yaydığı titreşimler ile hareket tarzlarını belirlemesinden ilham alarak tasarlanmıştır.

Nautilus ve Denizaltı

Nautilis bir deniz canlısıdır. Bedeninde bulunan içi boş odacıkları su ile doldurarak denize dalarken, denizden yüzeye çıkarken de, ürettiği özel bir gazı dalış hücrelerine pompalayarak suyun boşalmasını sağlayarak yüzeye çıkar. Nautilisin kullandığı bu sitemin aynısı denizaltı üretiminde kullanılmaktadır.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years