Soru: 5.sınıf din Doğru ve açıklayıcı yapanı en iyi secicem Bos yazı yazmayın bildirilir! ​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Merhaba

Cevap : D) Tasavvuf

Halk Edebiyatı Nedir?

Halkın zevkini karşılamak için sözlü olarak ortaya konan, kendine özgü bir dili ve üslubu bulunan edebiyat koludur. Anadolu'da gelişen orta tabaka edebiyatımızdır. Halk arasında yetişen saz şairlerinin, Tekke şairlerinin ve halkın meydana getirdiği edebiyattır.

Divan Edebiyatı Nedir?

Klasik türk Edebiyatı" olarak da tanımlanan Divan edebiyatı, Türklerin İslam kültüründen etkilenmeleri sonucu oluşturdukları bir edebiyattır. Bu edebiyat, bazı kaynaklarda "Havas Edebiyatı", "Yüksek Zümre Edebiyatı", "Saray Edebiyatı" "Eski Türk Edebiyatı" gibi adlarla da anılmaktadır.

Şiir Edebiyatı Nedir?

En eski edebiyat türüdür. Değişik sanat anlayışlarına bağlı olarak çeşitli tanımları yapılmış, şiirin tanımlanamayacağı da öne sürülmüştür. Yine de genelde, şiirin ritime ve imgeye dayanan, kendine özgü dili ve söyleyiş özelliğiyle estetik etkilenmeler yaratıcı bir söz sanatı olduğunda birleşilmektedir.

Tasavvuf Edebiyatı Nedir?

Tasavvuf kısaca, “İslam mistisizmi” şeklinde tanımlanabilir. Temelinde yaratılış nazariyesi/kuramı vardır. Dört ana unsur üzerine kuruludur: Hakikat, marifet, şeriat, tarikat. Tasavvufa göre “vücud-ı mutlak” olan Allah, aynı zamanda “kemal-i mutlak”, “cemal-i mutlak” ve 'hüsn-i mutlak”tır.

Tasavvuf, kelime anlamıyla "sufi olma, sufiye yolunu izleme" demektir. Tasavvuf ehline mutasavvıf ya da sufi denir. Tasavvuf edebiyatı ise tasavvufla uğraşan kişilerin ortaya koyduğu ürünleri kapsayan edebiyat türüdür. Halk edebiyatının "tasavvufi halk edebiyatı" türü 12. yüzyılda Ahmed Yesevi ile başladı.

umarım yardımcı olmuştur, kolay gelsin<3

Cevap:

Cevap:

Bak simdi halk olamaz neden diye sorarsan halk hani belli bir yerde yasayanlara denir siir desen o da degil cunku siir ile Allah'in pek bir alakasi yok yani, divan da arastirdim koltuk deil de tarihi biseyler geriye tasavvuf kaliyo bence o cunku dini seyler yaziyodu orda o yuzden bence cevap D)

Açıklama:

IYI DERSLERR <3

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years