Soru: arkadaşlar ben gelecekte hostes olmak istiyorum ama bunun için ne yapılmalı ve hangi lisede/üniversitede hangi bölüm okunmalı o lise için kaç puan alınmalı ve bunun için hangi derslerin iyi olması gerektiğini söyler misiniz? lütfen.•boş cevap yazan bildirilir.​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

İstanbul Anadolu Üniversitesi

Cevap:

Selamlar.

Kabin memurluğu çok tercih edilen mesleklerdendir. Türkiye'de birçok özel ve kamu kurumu kabin memuru istihdam etmektedir. Kabin memurluğu ya da hosteslik diyebileceğimiz bu meslek birçok kişinin hayalidir. Birçok kişinin ise kendi okuduğu bölümden ve sahip olduğu meslekten memnun olmayıp yönünü çevirdiği bir meslektir.

Kabin memuru olmak için hangi bölümü okumalıyım? sorusu bu bölüme ilgi duyanlar tarafından fazlasıyla merak ediliyor. Kabin memuru olmak için okumanız gereken belirli bir bölüm yok. Kabin memuru olmak için farklı yöntemler mevcut. Bu yüzden hostes olmak için hangi bölüm okunmalı ayrıntılı şekilde bir bakalım.

Kabin Memuru ya da Uçak Hostes Olmak için Hangi Bölüm Okunmalı?

hosteslik

hosteslik

Yukarıda da dediğim gibi kabin memuru hangi bölüm okumalı sorusunun belirli bir cevabı yok. Örneğin matematik öğretmeni olmak için matematik öğretmenliği bölümünü okumalısınız. Ancak kabin memuru olmanın şartları arasında belirli bir bölüm yoktur. Kabin memuru alımı yapacak özel şirketler ya da kamu kurumları kendi ilanlarını yayınlarlar ve bu ilanda kendi şartlarını belirtirler. Her şirketin ve kurumun ortak bazı kriterleri olsa da farklı kriterleri de mevcuttur.

Hosteslik hangi bölüm okunmalı önemli değildir. Örneğin en az lise mezunu kişilerin başvurusu kabul edilir. Ancak kimi kurumlar lisans mezunu olmayı şart koşar. Yani belirli bu bölümden mezun olmanızı istemez ama 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olmanızı şart koşar. TC vatandaşı olmaz, iyi seviyede İngilizce bilmek, belirledikleri yaş aralığında olmak, adli sivil kaydı bulunmamak, belirledikleri kilo ve boy aralığında olmak gibi bazı kriterler ararlar. Bu kriterlere sahip kişiler başvuru yapabilir. Yazılı sınav, mülakatlar, sağlık kontrolleri ile yeterlilikler ölçüldükten sonra kabul edilenler açıklanır ve eğitimlerine başlanır.

Dediğim gibi hostes olmak için hangi üniversiteye gidilmeli sorunun cevabı herhangi bir bölüm değil. Hostes olabilmek için şirket ve kurumların yayınladıkları ilandaki şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartları taşıyorsanız hosteslik için başvurup bu yolda ilerleyebilirsiniz.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years