Soru: liseyi almanyada okuyacagim oturma izni egitim fizesi filan nasil oluyor anlatabilir misiniz

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

googleye yaz

Açıklama:

Cevap:

Cevap:Almanya'da Lise Eğitimi Nedir?

Almanya’da lise eğitimi Türkiye’deki sisteme göre farklılık göstermektedir.

Anaokulu bitiminde öğrenci Grundschule – Temel Okul’a gider. Bu okullarda eğitim 4 yıldır. Eğitimin son iki yılında öğrenci velisi, öğretmenleri ve danışmanlarıyla başarı durumuna bağlı olarak Hauptschule, Realschule, Gymnasium arasından gidebileceği okulu seçer.

Uluslararası öğrenciler Almanya’da lise eğitimine devlet okullarında değişim öğrencisi, özel okullarda uzun süreli öğrenci olarak katılabilirler.

Hangi Okullarda Okuyabilirim?

Almanya’da ortaokul ve lise eğitimi için 3 ayrı okul türü vardır; Hauptschule, Realschule, Gymnasium.

Hauptschule: Eğitim oldukça rahat ve kolaydır. Akademik başarısı yüksek olmayan öğrencilerin gittiği bir okuldur. Akademik eğitim vermekten ziyade, farklı sektörler için belirli mesleklerde eğitim vererek kalifiye iş gücü yetiştirir. 18 yaşına kadar meslek öğrenilir. 9. sınıf itibariyle öğrenciler isterlerse direkt mesleklerine yönelik ek çalışmalara başlayabilirler.

Realschule: Meslek okulu gibidir. Orta başarıda öğrencileri kabul eder. Sonucunda meslek yüksekokuluna geçebilirler.

Gymnasium: Akademik olarak en başarılı öğrencilerin devam edebildiği bir okuldur. Okul sonunda ABITUR ile mezun olan öğrenciler üniversiteye geçiş sağlayabilirler.

Gesamtschule: Bazı eyaletlerde öğrenciler direkt olarak bu okullara gelir ve akademik başarı ayrımı yapılmaksızın yerleşir. Okul kendi içinde sınıf ayrımını sağlar.

Almanya’da lise eğitimi süresi eyaletler arasında farklılık gösterebilir. Bazı eyaletlerde 4 senelik lise eğitimi verilirken bazılarında bu süre 5 seneye çıkabilmektedir.

Almanya’ya lise eğitimi almak için giden uluslararası öğrenciler lise eğitimi almak için Gymnasium seviyesindeki okullara gider. Alman devlet liselerinde maksimum 1 akademik yıl eğitim alabilen uluslararası öğrenciler özel uluslararası okullara uzun süreli eğitim ve mezuniyet için gidebilirler. Öğrenciler üniversitede Almanya düşünüyorsa eğer bu özel uluslararası okullara kayıt yaptırarak Abitur veya international baccalaureate diploması alma imkanına sahip olabilir, üniversitelere girişi kolaylaştırabilir. Almanya’da uluslararası okullara lise eğitimi almak için giden öğrenciler devlet liselerinde aldıkları eğitim programlarımıza oranla daha yüksek eğitim maliyetine katlanmaktadır. Almanya’da yatılı okullarda lise eğitimi almak isteyen öğrenciler de özel okulları tercih etmelidir.

Açıklama: en iyi seç

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years