Soru: 1960 Türk hikayeciliğinin özellikleri nelerdir?

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

1960 Sonrası Hikaye, 1960 Sonrası Hikaye Özellikleri, 1960 Sonrası dönemde Hikaye, 1960 Sonrası Hikaye Yazarları, 1960 Sonrası Hikaye video

1960 Sonrası Hikaye

Yaşanmış ya da yaşanması muhtemel olayları, insanlarda estetik zevk uyandıracak şekilde anlatmaya hikaye ya da öykü denir. İlk hikaye örnekleri Tanzimat Dönemi’nde verilir fakat özellikle Cumhuriyet Dönemi sonrasında hikaye türünde önemli bir gelişim görülür. Öykü alanındaki başarılı eserler 1960 Sonrası Hikaye geleneğinde de aynen devam etmiştir.

Daha önceki dönemlerde hikayenin alt yapısı iyice geliştirildiğinden 1960’lı yıllara gelindiğinde hikaye bağımsız bir tür olarak gelişimine devam etmiştir. Bu dönem hikayecileri bireysel duyarlılıkta, toplumsal çizgide ve milli-dini çizgi gibi çeşitli anlayışlarda eserler vermiştir.

1960 Sonrası Hikaye Özellikleri

→ Bu dönemde başarılı eserler verilmiştir.

→ Bu dönem hikayelerinde farklı yönelimler vardır: Bireysel duyarlılık, toplumsal çizgi ve milli-dini anlayış.

→ Bu dönemde yazarlar modernizm ve postmodernizm akımlarıyla birlikte hikayeyi teknik ve anlatım olarak geliştirmişlerdir.

→ Bu dönemde eser veren yazar sayısı artmış ve bununla birlikte öykülerde konu ve anlayış olarak çeşitlilik ortaya çıkmıştır.

→ Kahramanlar toplumun her kesiminden seçilmiştir.

→ 1960’lı yılların siyasi ve sosyal ortamı hikayeye taşınmıştır.

→ Bu dönemde Leyla Erbil, Demir Özlü, Demirtaş Ceyhun, Erdal Öz, Bilge Karasu, Dursun Akçam, Orhan Duru, Necati Cumalı, Mehmet Seyda, Talip Apaydın, Sevgi Soysal, Ferit Edgü, Yusuf Atılgan, Bekir Yıldız gibi isimler hikaye türünde eserler vermiştir.✨ İyi Dersler ✨BENİ EN İYİ SEÇER MİSİN? #Kaankarslii652

Cevap:

1960 sonrası dönemdeki hikaye özelliklerini 5 maddede şu şekilde özetleyebiliriz:

  1. Bireysel duyarlılık, toplumsal çizgi ve milli-dini anlayış gibi yönelimler bu dönem hikayelerinde öne çıkan konular olmuştur.
  2. Bu dönem yazarları modernizm ve postmodernizm akımlarıyla birlikte hikayeyi teknik ve anlatım olarak geliştirmişlerdir.
  3. Bu dönemde eser veren yazar sayısı artmış ve bununla birlikte öykülerde konu ve anlayış olarak çeşitlilik ortaya çıkmıştır.
  4. Kahramanlar toplumun her kesiminden seçilmiştir.
  5. 1960’lı yılların siyasi ve sosyal ortamı hikayeye taşınmıştır.
  6. Bu dönemde öne çıkan yazarlar:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years