Soru: Sorunun fotosunu cektim yardımcı olana şimdiden teşekkür ederim

question img

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Cevap:A seçeneği

Cevap:A seçeneği Açıklama:

  • Cevap:A seçeneği Açıklama:Yüklemi bularak başlıyoruz "etkilemiştir" kelimesi yüklem oluyor.

  • Cevap:A seçeneği Açıklama:Yüklemi bularak başlıyoruz "etkilemiştir" kelimesi yüklem oluyor.İlk olarak özneyi bulmak için yükleme ne sorusu soruyoruz cevap "teknolojinin ilerlemesi" oluyor.

oluyor.

  • oluyor. Belirtili nesneyi bulmak için yükleme "neyi" sorusunu soruyoruz cevap "insan hayatı" oluyor.

  • oluyor. Belirtili nesneyi bulmak için yükleme "neyi" sorusunu soruyoruz cevap "insan hayatı" oluyor.En son olarak zarf tümlecini bulmak için yükleme nasıl sorusunu soruyoruz cevabımız "hem olumlu hem olumsuz yönde" oluyor.

  • oluyor. Belirtili nesneyi bulmak için yükleme "neyi" sorusunu soruyoruz cevap "insan hayatı" oluyor.En son olarak zarf tümlecini bulmak için yükleme nasıl sorusunu soruyoruz cevabımız "hem olumlu hem olumsuz yönde" oluyor.Bunun sonucunda cümlenin ögelerini sıralamasında şu şekilde oluyor:

Özne-Nesne-Zarf-Tümleci-Yüklem

Özne-Nesne-Zarf-Tümleci-YüklemNot: Eğer cümlede dolaylı tümleç (yer tamlayıcısı) olsaydı "nereye, nerede, nereden, kime, kimde, kimden, neye, nede, neden" sorularından birini sorarak bulabilirdik.

Özne-Nesne-Zarf-Tümleci-YüklemNot: Eğer cümlede dolaylı tümleç (yer tamlayıcısı) olsaydı "nereye, nerede, nereden, kime, kimde, kimden, neye, nede, neden" sorularından birini sorarak bulabilirdik.Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

Özne-Nesne-Zarf-Tümleci-YüklemNot: Eğer cümlede dolaylı tümleç (yer tamlayıcısı) olsaydı "nereye, nerede, nereden, kime, kimde, kimden, neye, nede, neden" sorularından birini sorarak bulabilirdik.Umarım yardımcı olabilmişimdir:)İyi çalışmalar BAŞARILAR DİLERİM ...

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years