Soru: Barış Manço hayatı kısa bir sekilde yazar mısınız??

Cevaplar 2

Cevap:

MƏŘHĄBĄ

Türk müziğine damgasını vuran Barış Manço 2 Ocak 1943'te doğdu. Hakkı Bey Rikkat Uyanık çiftinin ikinci oğludur. 4 kardeşi vardır.Barış Manço'nun müzik yeteneği daha 2 yaşında başlamıştı. Barış Manço 3 yaşındayken annesi ve babası ayrıldı ve Barış babasıyla birlikte Kadıköy'de yaşadı. Gazi Mustafa Kemal İlkokulunu bitirdi. Galatasaray Lisesi'ne girdi ama 10.smiftayken babasını kaybetti ve Şişli Teraki Lisesi'ne gitti. Bu okuldan mezun olmuştur. Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim, grafik ve iç mimari okunmuştur.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Lisede pek başarılı olamayan hatta müzik ve coğrafyadan ikmale kalan Barış Manço,bu okuldan iyi bir derece ile; okul birincisi olarak mezun olmuştur. Galatasaray Lisesi'nde müzik hayatı Belçika'da da devam etmiştir. Manço, 1969'da yurda döndüğünde, "Dağlar Dağlar" Şarkısını yaptı. Barış Manço, 18 Temmuz 1978'de Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde Lale Çağlar ile evlendi.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Türkiye'de en uzun ve en başarılı televizyon yayıncılığı yaptı. 200'den fazla Şarkısı vardır. Üzücüdür ama Barış Manço, 1999 yılında 31 Ocak'ı 1 Şubat'a bağlayan gece, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etmiştir.

#MD

Cevap:

Cevap:

barış Manço 2 Ocak 1943 İstanbul Üsküdar da doğmuş tur.1 Şubat 1999 İstanbul Kadıköy de vefat etmiştir.

Barış Manço, türk sanatçı söz yazarı besteci şarkıcı aranjör program yapıcı ve sunucusu devlet sanatçısı köşe yazarı ve kültür elçisi dir.

Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde Rikkat ve Hakkı Manço dördüncü çocukları olarak dünya ya geldi.Annesi Rikkat Hanım, Türk Sanat Müziği sanatçısıydı. ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı.Galatasaray Lisesine gitmiş tir. galata lisesini bitirdikten sonra Belçika'da kraliyet güzel sanatlar akademisine gitmiştir.

BARIŞ MANÇO NEDEN SAÇINI UZATI.

geçirdiği bir kazadan dolayı dudağında yarık izi kaldığı için bıyık bırakmaya başlamış ve bunu ile birlikte uzun saç bıraktı.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years