Cevap:
Suyun ViskozitesiArtan basınçla bir sıvının viskozitesi artar, çünkü basıncın arttırılması sıvı içerisindeki boşluk sayısını azaltır ve bunun sonucu moleküllerin hareketi zorlaşır. Ancak yinede sıvıların viskoziteleri genellikle sıcaklığın kuvvetli bir fonksiyonu olmasına rağmen basınçtan pek fazla etkilenmezler.
Suyun viskozitesi ise düşük sıcaklıklarda basıncın hidrojen bağlarını azaltıcı etkisi daha ön plana çıktığı için . ilk başlarda bağların azalması ile viskozitenin azalması söz konusudur. Ancak basıncın bu bağ kırıcı etkisi bir yere kadardır. Daha sonra boşluklarda azalma daha baskın çıktığından basıncın artmasıyla viskozite de beklendiği şekilde artar.
Suyun viskozitesi 20°C’de 1.0020 cP dir. Yaklaşık 1 cP.
Sıcaklık 0°C den 100°C çıktığında, suyun viskozitesi 1.79 cP den 0.28 cP ye düşer).