Açıklama:
Kara Perşembe” olarak anılan 1929 Ekonomik Buhranı ABD’de ortaya çıktı. Amerika ekonomisi çok kötü duruma geldi. Fabrikalar, üretim yapamaz oldu. İşsizlik oranı da arttı ve halk karnını zor doyurur hale geldi. Bunun sonucu olarak doğum oranları hızlı bir şekilde düştü. Daha kendi karnını doyuramayan halk, normal olarak çocuğun da karnını doyuramayacağı için çocuk yapmıyordu. Açlığın artması sonucu ölümler de arttı. Aynı şekilde bulaşıcı hastalıklar da arttı. Böylece nüfus azalmasa da nüfus artış hızında gözle görülür bir düşüş yaşandı.
1950’lere doğru ABD ekonomisi toplandı ve sanayi yatırımları da arttı. Fabrikaların artması ile insana olan ihtiyaç da arttı. Devlet de nüfusu arttırmak için halkı, çocuk yapmaya teşvik etmeye başladı. Halk da yapılan bu teşviklerden memnun kalmış gibi görünüyor. Çünkü 1975’li yıllara gelindiğinde nüfus artış hızı tam 3 kat artmıştı. Bu da devletin kalkınmasını yavaşlatıyordu.
Bu defa da nüfusu azaltıcı politika uygulamaya başladı. Verilen teşvikler azaltıldı. Ancak nüfus, artış hızı az miktarda düşürüldü. Bu sefer de nüfusu, yaşlanmaya başladı. 1975 yılında 15-29 yaş aralığı nüfus fazla iken, 2000’lere gelindiğinde 25-40 yaş aralığı nüfus fazla olmaya başladı. Devlet, tekrardan harekete geçti ve nüfus artış hızının arttırmaya çalıştı. Günümüzde halen ABD nüfusunu arttırmak istemektedir. Ancak bir türlü nüfusun yaşlanmasına engel olamamaktadır.