Cevap:
Nasreddin Hoca fıkralarının hemen hemen bütününde sadece Türk insanın değil, bütün dünya insanların ortak sorunları genel özellikleriyle ele alınır. Nasreddin Hocanın tüm dünyada kabul görmesinin en önemli nedenlerinden biri de budur. Tüm insanlık, sorunlarının ustaca çözümünü bu fıkralarda bulur. Bu fıkralarda neredeyse ele alınmayan bir tip, üzerinde durulmayan sosyal bir mesele yok gibidir. Bu yönüyle Nasreddin Hoca, yerelden evrensele uzanan yolda aynı zamanda bir kültür elçisidir.
Yazar:
duncegsq4
Bir cevabı oylayın:
5Nasreddin Hoca yaşadığı dönemde halkla iç içe olmuş, onların sorunlarını dinlemiş, milli duyguları yüksek bir şahsiyettir. Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde Nasreddin Hoca'nın fıkraları bilinmektedir. Yaşamından bu yana yüzyıllar geçmesine rağmen halen belleklerde yer etmiş olan Nasreddin Hoca'nın fıkraları keyifle anlatılmaktadır. Her yaştan insanın kalbini fetheden Nasreddin Hoca'nın bu denli içten sevilmesinin ana sebebi, onun nüktelerindeki konuların hayatın içinden gelmesidir. Her daim insanların sorunlarına değindiği için günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Nasreddin Hoca'nın fıkraları keskin bir zeka ürünü olarak karşımıza çıkar. Fıkraları neşeli olduğu kadar düşündürücüdür. Eleştirel düşünce ve mizahı ustalıkla kullanmıştır.
UNESCO 1996 yılını tüm dünyada Nasreddin Hoca Yılı olarak kutlamıştır.
Nasrettin Hoca 13 yy. da Anadolu Selçukluları döneminde yaşamıştır.
1204 Hortu doğumludur. Hortu ile Akşehir ve çevresinde yaşamıştır. 1284'te Akşehir'de ölmüştür. Günümüzdeki Nasreddin Hoca Türbesi'ne gömülmüştür.
Nasrettin hoca fıkraları kısa 20 tane sorusunun cevabı için aşağıdaki linke bakılabilir.
https://eodev.com/gorev/9882652
#team01
Yazar:
daciocastillo
Bir cevabı oylayın:
1