Soru: bana acil 3 tane bir kitabın ozetini yazar misiniz​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Kitap Özeti:KÜÇÜK PRENS

Yazar:Antoine de Saint-Exupéry

Yazar kendi yaşadığı bir olayı anlatmıştır. Yazarımız bir pilottur. Bir gün Afrika üzerinde uçarken uçağının motoru bozulur, zorunlu iniş yapar. Yardım isteyecek kimse yoktur. Çölün ortasında yapayalnızdır.

Gün doğarken uykusunun arasında garip, incecik bir ses duyar. Karşısında ilginç, minik biri durmaktadır. Bu, Küçük Prens’tir. Yani yazar Küçük Prens adında birisiyle gelmiştir. Gezegeninde tek başına yaşamaktadır. Biri sönmüş ikisi hala lavlar püskürten üç tane yanardağa vardır. Ayrıca hiçbir gezegende bulunmayan eşsiz güzellikte bir tek de çiçeği vardır. Küçük Prens pilotumuza “Bana bir koyun çizer misiniz?” diye bir soru yöneltir. Pilot Küçük Prens’in bu sorusuna cevap vermek için uyanmıştır. Etrafına bakınır. Şaşkındır. Ama gördüğü gerçektir. Rüya değildir. Pilotumuz büyük bir şaşkınlık içerisinde “iyi resim yapmayı beceremem” der. Bu yeteneğini büyüklerin küçükken söylediği sözler yüzünden geliştiremediğini söyler.

Kitap Özeti:BİR GENÇ KIZIN GİZLİ DEFTERİ

Yazar:Ipek Ongun

Genç, ortaokul-lise çağlarındaki bir kızın hayat mücadelesi, hayatla ve yaşadıklarıyla mücadele edişi, büyüyüşü, birey oluşu... Gençliğe adım adan ve zaman zaman buhranlar yaşayan kızlarımız için yaraya tentürdiyot niteliğinde bir kitap. Okurken hem eğleniyorsunuz, hem gözleriniz doluyor, hem yaşadığınız kimi duygulara bir isim koymayı öğreniyorsunuz. Kimi zaman annenizle kavga ediyor ve hemen ardından barışıyorsunuz, kimi zaman dedenizin kanser olduğunu direk doktorun ağzından öğreniyorsunuz kimselere duyurmadan. Tamamen hayatın içinden kopup gelmiş bir kitap

Kitap Özeti: FIRTINALAR

Yazar:HALİL CİBRAN

Fırtınalar, Cibran’ın gençlik dönemlerine ait Gözyaşı ve Gülümseyiş ile olgunluk dönemi eserlerinden olan Fırtınalar adlı kitabından seçilerek bir araya getirilmiş bir kitap. Kitap,kısa kısa öykülerden oluşuyor.Kitabın ortalarındaki Fırtına ve sonraki öykülerde dönem farkından dolayı gerek üslup bakımından,gerekse içerik bakımından farklılıklar var. İlk öyküler daha masalsı iken Fırtınalar’dan sonrakilerde daha sade bir anlatım kullanılmış.

Cibran değişik yazım ve düşünce tarzı olan biri,onu anlamak epey zor.O yüzden eserlerini okumak insanı zorluyor.Her cümlesinden sonra "dur ve düşün"dedirtiyor insana.

"Arap edebiyatında,yeni ufuklara işaret ederek varolan,sancılı bir yazarın denemelerini,öykülerini içermektedir.Zaman zaman metinler tamamen şiir.

Nihilizimin,hümanizmin ve anarşizmin;dünyada yabancı olduğu düygusunu sürekli taşıyan bu fırtınalı kişilikte,bozulmamış bir dini duyarlılık arayışı ve sosyal adalet fikrinin işlenmiş verimleriyle kurduğu şaşırtıcı ilişkilere şahit olacaksınız.Kimi zaman şair,kimi zaman masalcı,kimileyin devrimci ya da ıslahatçı,ama mutlaka rahatsız bir yazar çıkacak karşınıza.Yüzyılın başında Batı'dan yazan bir doğulu'nun sonu gelemeyecekmiş gibi duran sıkıntıları,yakınmaları,Fırtınalar."

BAŞARILAR DİLERIM

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years