Cevap:
fütüvvetname=bir tasavvuf kavramı olarak fütüvvet kavramını ele alan eserler ile fütüvvet ve Ahi teşkilatlarının mesleki yönetmeliği şeklinde kaleme alınmış eserlerin ortak adıdır. Arapça, Farsça ve Türkçe pek çok fütüvvetname örneği vardır
seyahatname=Seyahatname veya Evliya Çelebi Seyahatnamesi, Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan gezi yazısı kitabıdır. On ciltten oluşur. Seyâhatnâme ilk olarak 1848’de Kahire Bulak Matbaasında Müntehâbât-ı Evliya Çelebi adıyla yayımlanmıştır.
kararname=Kararname, genellikle bir devlet başkanı veya hükümdar tarafından belirli prosedürlere göre çıkarılan bir hukuk kuralıdır. Kararnameler kanun gücüne sahiptir. Bu kavram için kullanılan özel terim ülkeden ülkeye değişebilir.
siyasetname=Siyasetname veya Siyeru'l-mülk, Nizamülmülk tarafından kaleme alınmış siyaset konulu eser. 51 fasıldan oluşmaktadır. Fakat Nizamülmülk başlangıç faslında kitabın 50 fasıldan oluştuğunu yazmıştır.
fetihname=Fetihnâme, Osmanlı İmparatorluğu'nda önemli bir savaş kazanıldığında bunu diğer İslam devletlerine, hanlara, prenslere, vali ve şehzadelere bildiren fetih mektuplarına denir. Genellikle süslü yazılardır. Güzel yazı örnekleri olarak münşeât mecmualarında yer almıştır.
Açıklama: