Soru: 8. ETKİNLİK Türklerde isim verme geleneklerini dikkate alarak kendinize bir isim veriniz. Bu ismin size verilmesine neden olan olayı kurgulayarak bir hikâye yazınız.Adım Esma ​

Cevaplar 2

Cevap:

Türklerde isim verme geleneklerini dikkate alarak kendinize bir isim veriniz. Bu ismin size verilmesine neden olan olayı kurgulayarak bir hikaye yazınız.

Buna dayanarak ben böyle bir hikaye yazdım:

Bir oba mutlu bir şekilde yaşamını sürdürmekteymiş.Sonra savaş haberi alınmış.Karşı oba onlara savaş ilan etmiş.Hemen anlaşılan yere gidilmiş.Ve savaşta karşı oba kazanmış.O obanın neyi var neyi yoksa almışlar.Oba beyini zindana atmışlar.Sonra oba da bir çocuk varmış.O gizlice gidip ormana saklamış.Ve oba beyini kurtarmaya kara vermiş.Ve  gece vakti gizlice oraya gitmiş.Muhafızları uyku ilacıyla uyutmuş.Ve obadan biri gibi davranarak zindanın kapısını açmış.Ve oba beyini kurtarmış.Hep beraber obayı kurtarmışlar.Çocuk ise o günden sonra Kurtarıcı ismini almış.

Eski Türklerde bebeklere nasıl isim verilirdi?

Türkler çocuklara isim koyarken çok önem vermektedirler.Bazen değişikliklere uğrasa da geleneğimiz aynı olarak yıllarca devam etmiştir.

Eskiden bebekler beyaz bir örtüye sarılırlardı.Evin eşiğinden belirli sayıda geçer ve isim konurdu.Bebeğin yaşam boyunca temiz ve mutlu yaşaması için dua edilirdi.Genelde Türkler'de bebeklere ismi baba koymaktadır.Çok eskiden ise bebek alınır kulağına ezan okunur.Ve isim konurdu.Halen öyle yapan aileler bulunmaktadır.

Günümüzde bebeğe ailenin eski ölmüş birinin adının verilmesi ya da ailenin ortak seçmesi sık sık kullanılmaktadır.

Dede Korkut Hikayeleri isim koyma hakkında bilgi verelim;

Dede Korkut Hikayelerin de  İsmi Korkut Ata veriyordu.Ancak çocuk büyüdüğünde yaptığı kahramanlıklarla yeni ismini Dede Korkut veriyordu.

İsim nedir?

Çocuk doğduğunda ailesi tarafından benimsenen adın çocuğa konmasına isim koyma denir.Bazı ailelerde törenle yapılırken bazı ailelerde çok sade yapılır.Tüm ev ailesi orda bulunur.

İsim koyma nedir?

Çocuk doğduğunda aile tarafından ona hayatı boyunca ya da belli süre kullanacağı bir isim verilir.Genelde törenle yapılır.Ama sade de yapılmaktadır.

Cevap: Türklerde isim verme geleneği ile ilgili hikaye yazalım.  
  • Eski zamanların birinde bir yer de büyük bir savaş olmuş. Savaş sonucunda şehirde kimse kalmamış ancak bir aile asla şehirlerini terk etmeyerek orada yaşayacaklarını ve aynı devletleri gibi bir devlet kurup onu yaşatacaklarını söylemişler.
  • Seneler sonra çocukları olmuş ve ismini Umut koymuşlar, çünkü o bu şehrin umuduymuş yıllar sonra da devletin başına geldiğinde ülkenin ismi de Umut olmuş.  

Türklerde isim verme geleneği nedir?
  • İsim verme geleneği insanların olaylar ya da kişilere dayanarak isim vermesidir.  
  • Türklerdeki isim verme geleneği ise bir olaya ya da bir atanın isminin çocuğa verilmesi ile oluşmuştur.  

Kalıplaşmış ifade nedir?
  • Belirli sözcük gruplarıyla bir araya gelmiş ve geçmişten bugüne hiç değişmemiş ve değişmeyecek olan halk diline yerleşmiş kalıplaşmış sözcük gruplarıdır. Atasözleri ve deyimler bunlara örnektir.  

Hastane,eczane,doktor,hemşire ile ilgili bir hikaye acil

eodev.com/gorev/19898013

#team1  

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years