Soru: TERİMLERİ ANLATABİLİR MİSİNİZ

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Terimler, bilim, teknoloji ve sanat dallarıyla ilgili ve bu dalların altında bulunan tıp, müzik, mühendislik, ekonomi, lojistik, tarım, kimya, matematik gibi özel amaçlı dillerin kavramlarını karşılayan sözcüklerdir.  Dilin olağan sözcüklerinden farkları, terimlerin anlamlarının çok daha kesin olması ve kişiden kişiye değişmemesidir; öte yandan dil içindeki yaygınlıkları ve dolaşımları daha sınırlıdır.  Terimler bir ilgi alanının genel kavramlarından tutun, bu alanın ince ayrıntılarına kadar dolaylamalara yani dolambaçlı anlatımlara başvurmadan söylem içinde ifade netliği ve etkili iletişime olanak verir.

Terimler önemlidir çünkü bilim söylemimiz onların üzerine oturur. Fikir alışverişi, akıl yürütme, etkili iletişim zengin terim dağarcığı sayesinde daha etkin olur. Zengin bir terim dağarcığı öğretim ve bilgi aktarımı için gereklidir çünkü özellikle anadildeki terimler zihinde bir ışık yakarak yeni ve/veya zor kavramların öğrenilmesini kolaylaştırır. Terimler bir ulusun dilinin en hızlı yenileştiği alandır.   Türkçede terimleri doğru oturtup Türkçe literatürde dilin dolaşımına sokmak da bilim insanlarına düşer.

İYİ ÇALIŞMALAR ^^

Cevap: Terim :

Terim, genel dilde kullanılan sözcüklerin anlamlarıyla karışmayan, kendine özgü kuruluşu olan sözcük ya da sözcük öbeğidir. Eğer bu sözcüklerin genel dilde kullanılan eş sesli karşılıkları varsa, terim olarak kullanılan anlamlarına "terim anlam" denir.

  • Terim anlamlı kelimeler, dar ve sınırlı bir anlamı ifade ederler. Çünkü yalnızca kullanıldığı meslek, bilim, sanat, spor alanına hitap eden bir anlamı karşılarlar. Örneğin “makale” kelimesi, edebiyat terimi olarak kullanılır. Başka anlamları veya halk dilinde kullanımı yoktur.

  • Terim anlamlı sözcükler ne demek?
  • Bilim, sanat, edebiyat, tıp, hukuk, spor ve bazı meslekler içerisinde kelimelerin anlam bulmuş hali olan sözcüklerin tamamı terim anlamlı kelimelerdir.

Başarılar dilerim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years