Soru: oyun çocukların ruhsal eğitiminde önemli bir yer tutar ve gelişmelerini sağlar oyundan ve oyuncaklardan mahrum bazı çocukların girecekti asık yüzlü ve somurtkan kişiler oldukları görülmüştür oyunlar aşırı olmadığı sürece çocuklar için vazgeçilmez eğlence kaynaklarıdıryukarıdaki paragrafın ana fikri aşağıdakilerden hangisidira. çocukların aşırı oyun oynamaları ruhsal gelişimleri için zararlıdırb. oyun ve oyuncaklar çocuğun ruhsal gelişimi için gereklidirc. gelecekte mutlu çocuklar görmek istiyorsak onlarla oynamalıyızd. çocukların eğitiminde oyunların ve oyuncakların bir etkisi yokturlütfen yardımcı olun acil yanlış yapanı bildiririm
Dostum öncelikle iyi dersler. Umarım cevabım işine yarar.
TBMM tarafından çıkarılan ikinci kanun olan Hıyanet-i Vataniye Kanunu, 29 Nisan 1920 tarihinde çıkarılmıştır. Kanunun çıkarılmasındaki en önemli amaç; yeni kurulan ve otoritesini henüz kuramamış olan TBMM’ye yönelik tepkileri ve isyanları önlemektir. Bu kanunun çıkarılmasından sonra kanunların uygulanabilmesi için 18 Eylül 1920 tarihinde İstiklal Mahkemeleri kurulmuştur. 15 Nisan 1923’te çıkarılan 335 sayılı Kanun’la, Saltanatın İlgasına İlişkin Kanun’a ve TBMM’nin meşruiyetine yayın yoluyla muhalefet etmek vatana ihanet kapsamına alınmıştır. 25 Şubat 1925’te Hıyanet-i Vataniye Kanunu’na eklenen bir madde ile “dini ve mukaddesatı siyasi amaçlara esas ve alet etmek maksadıyla cemiyet kuranlar” da vatan hainliği kapsamına alınmış ve idamla cezalandırılmıştır.
☆Bu kanuna göre BMM, ulusu temsil eden en üstün kuruluş olduğu için ona karşı söz, yazı ve hareketleriyle saldırıda bulunanlar ve ayaklananlar vatan haini sayılacaktı. Bu kanunun çıkarılma nedeni, vatan hainlerine karşı nasıl muamele edileceğinin belirlenmesidir.