Fiziki harita incelendiğinde yeşil renk ile gösterilen bölgelerde nüfusun daha fazla olması beklenir. Bu bölge koşulları diğer bölgelere göre daha elverişli olduğundan burada nüfus yoğunluğu koyu bölgelere göre daha fazla olmalıdır.
Cevap D seçeneğidir.
Nüfusumuz
Ülkemizin yerleşim yeri olarak seçilmesinde coğrafi konumunun büyük bir yeri bulunur. Ülkemiz kuzey yarım kürede 36-42° kuzey paralelleri ve 26-45° doğu meridyenleri arasında bulunur. Bu kapsamda ülkemiz Ekvator'a yakın ve ılıman kuşakta yer alır.
Ülkemiz tarihte yerleşmeye en uygun yerlerden biri olarak ön plana çıkmıştır. Buna karşın ülkemizin her bölgesi yerleşme için aynı şartları sağlamaz. Yeryüzü şekilleri ve iklim farklılıkları bu kapsamda rol oynar.
Fiziki harita, yükseltinin ifade edildiği harita türüdür. Koyu kahverengi yüksek bölgeleri, dağları ifade ederken yeşil ve açık renkler deniz seviyesine yakın konumları ifade eder.
Fiziki harita bir nüfus yoğunluğu haritası olmasa da ülkemiz hakkında bilgi sahibi olmayan biri fiziki haritayı incelediğinde nüfusun nerelerde yoğunlaştığını tahmin edebilir.
Harita üzerinde kahverengi yerlerde yükseltinin fazla olduğu görüldüğünde bu noktalarda nüfusun az olduğu tahmin edilebilir. Burada bulunan insanların göç ettiği, kış aylarında ulaşım sorunları olduğu, ekonomik olarak bu bölgelerin diğerlerine göre daha az geliştiği tahmin edilebilir.
"Yaşadığımız yerde nüfusun durumunu etkileyen unsurlar nelerdir?" sorusu için,
https://eodev.com/gorev/12217370
Kolay gelsin :)
Başarılar!
Bsahiner
#team1