Soru: Et, süt, meyve ve sebzeler uygun koşullarda saklanmazsa çabucak bozulur. Ayrıca bazı yiyecekler belirli mevsimlerde bolca bulunurken diğer mevsimlerde azalır ya da hiç bulunmaz. Fermantasyon kısa sürede bozulabilen yiyecek ve içeceklerin hem dayanma sürelerini hem de besin değerini artırır. Etten yapılan sucuk, pastırma; sütten yapılan yoğurt, kefir, peynir, sebzelerden yapılan turşu; tahıllardan yapılan tarhana, ekmek; meyvelerden yapılan sirke en çok tükettiğimiz fermente ürünlerden. Bu metnin anlatım özellikleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Tanım cümlesine yer verilmiştir. B) Örneklendirmeye başvurulmuştur. C) Koşul cümlesine yer verilmiştir. D) Karşılaştırma yapılmıştır.

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

cavap D iyi dersler sana

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years