Soru: şifalı bitkilerden ada çayı bilgi​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Ada çayı genellikle kaynatılarak yapılsa da aslında demlenerek hazırlanması gerekir. Bu sayede besin değerleri daha iyi korunur ve daha yoğun ada çayı tadı elde edilebilir. Kaynar suda çok uzun süre tutulması hem bitkinin faydalı etkilerini kaybetmesine neden olur hem de çayın tadı acılaşabilir. Ada çayının 2 dakikadan uzun süre kaynatılması ile toksik bileşenler açığa çıkarak çayın zararlı hale gelebileceği öne sürülmektedir. Yaklaşık 2 gram ada çayı üzerine 200-250 ml kaynar su ilave edilerek 10 dakika kadar demlenir. Yaprakları süzülür ve fincana doldurularak servis edilir.  

ADA ÇAYINI KİMLER TÜKETMEMELİ?

Ada çayının aşırı tüketiminde bazı yan etkiler görülebilir. Salvia cinsine ait bitkilere alerjisi olan bireylerin ada çayı içmesi, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Mide bulantısı gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ada çayının faydalı olabileceği bilinse de, fazla içilmesi midede yanma hissine ve ağrıya neden olabilir. Yan etkiler kişiden kişiye değişse de günlük 3 bardak ada çayı içilmesi güvenli olarak kabul edilir ve günlük 3 bardaktan fazla içilmemesi önerilir. 

Adaçayını çok düşük tansiyona sahip olanların 

ADA ÇAYININ FAYDALARI

Depresyonu ve stresi azaltır.

Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Beyin fonksiyonlarını geliştirir.

Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.

Cilt leke ve hastalıklarında kullanır.

Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi vardır.

Menopoz sonrası belirtileri hafifletir.

UMARIM YARDIMCI OLMUŞTUR

Cevap:

Cevap:

ada çayı demlenir içilen bir bitkidir ve ada çayı iştah kapatır insanı tok tutar

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years