Aşağıdakilerin hangisinde bir sözcük hem fiilimsi hem de kalıcı isim olarak kullanılmıştır? A) Develerin su içtiği, bu kurumaya yüz tutmuş gölcükte artık yaşama dair bir iz bile kalmamıştı. Ne kurbağa ne de bir yosun... İçimden geceyi burada geçirmek geldi. Çadınmı kurup ateşimi yakmaya hazırlandım. Çantamda hâlâ birkaç parça şey kalmıştı. B) Gökyüzündeki bu ani işımanın ne olduğunu anlayabilmek için kafamızı yukarı kaldırdığımızda gördüğümüz şey karşısında hepimiz şok olmuştuk. Çünkü uzun zamandır fırlatılması beklenen uzay aracı fırlatılmış ve tam da bizim üstümüzden geçiyordu. C) Kardeşim televizyonda gördüğü şeyleri denemeye bayılırdı. Bir keresinde sütü, çikolatayı, meyveyi kısacası evde ne bulduysa dolaba atip dondurmaya başlamış. İki gün sonra aklına gelen bu karışımı "Dondurma ister misiniz?" diye sorarak satmaya çalışmıştı. D) Yağan yağmurda bizim sokakta yürüyebilmek beceri ister. Nerede çukur var, nerede taşlar oynuyor hepsini bilmelisiniz. Yoksa dizinize kadar ıslanmanız işten bile değil. İşte bu günlerde sokağımızın yabancılarını izlemek bizim için bir eğlence halini almıştı.
Bir aracın benzin deposu 40 litre benzin alabilmekte ve her 100 kilometrede 5 litre benzin yakmaktadır aramaktadır Bu aracın benzin göstergesi Yukarıdaki gibi iken araç 400 kilometre gittikten sonra kalan benzinle daha kaç kilometre gidebilir
. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinde yazım yanlışı vardır?A) Olaylar karşısında her birimiz farklı tepkiler gösteririz.B) Birçoğumuz deprem anında ne yapacağımızı bilme- yiz. C) Yüzünün biraz olsun gülmesini sağlamak istiyoruz. D) Geçmişte yaşadığı olaylar birden bire hafızasında canlandı.