Soru: 70. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemsi bir nesnenin adı gibi kullanılmıştır? Bu kış, yakacak sıkıntısı olmayacakmış. Gözünü kırpmadan tahtayı izliyordu. Evi gezişi uzun sürdü. Kapıdan çıkarken birine rastladım. A) B) C) D)
Aynı anlama gelen sözcüklerin bir arada kullanılması doğru değildir. Bundan dolayı bu sözcüklerden biri tümceden çıkarılmalıdır.Bazen iki sözcüğün anlamı birbiriyle karıştırılır. Bu sözcükler birbirinin yerine kullanıldığında anlatım bozukluğu oluşur.Bu nedenle sözcükler anlamına uygun şekilde kullanılmalıdır. Bir tümcede anlamca çelişen ifadelerin bir arada kullanılması anlatım bozukluğuna yol açar. Bunun önüne geçmek için tümcede neyi anlatmak istiyorsak onunla ilgili sözcüğü kullanmalıyız. Aşağıdaki tümcelerden hangisi yukarıda açıklaması yapılan anlatım bozukluklarından birini örneklendirmez? A)Sınavı kazandığını duyunca hepimiz çok sevindik. B) İşime yakın bir daire bulursam mutlaka oraya taşınabilirim. C) Yeni yasadan sonra birçok hükümlü tahliye edilerek serbest bırakıldı. D) İnsanlar arasında dil ve din ayrıntısı yapılmamalıdır.
şimdi pozitif doğal iki farklı sayının 5 ile bölümünden kalan aynı olabilir örnek 6 ve 1 sayıları yani f birebir degil.
burada sen hangi pozitif dogal sayıyı x yerine ne koyarsan koy mesela bi 10 kalanına ulaşamazsın.en basitinden 5 kalanına dahi ulaşamazsın yani f örten değil.