Soru: 22. (1) Kapadokya, Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelir. (II) Bu bölge, altmış milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların aşındırılmasıyla oluşmuştur. (III) Nevşehir, değişik coğrafi görüntüsüyle, eğlence mekânlarıyla ve son yıllarda turistlerce çok rağbet gören balon turlarıyla ülkemizin önemli turizm mekânları arasında yer alıyor. (IV) Şehir, Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olduğu için önceleri kilise olarak kullanılan peribacaları, buraya gelenlerin ilgisini daha çok çekiyor. (V) Özellikle deniz kıyısındaki tatil yörelerinde turizm sezonu sadece yaz aylarında canlıyken Kapadokya bölgesinde turizm, yılın on iki ayı devam ediyor. (VI) Durum böyle olunca da bölge esnafının yüzü gülüyor. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istenirse ikinci paragraf kaçıncı cümleyle başlar? A) II B) III C) IV D) V E) VI 24Arkadaşlar bu sorunun cevabını söyler misiniz?​

Cevaplar 1

Cevap:

[tex]\color{blue}\colorbox{pink}{мєянαвαℓαя} [/tex]

(1) Kapadokya, Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelir. (II) Bu bölge, altmış milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların aşındırılmasıyla oluşmuştur. (III) Nevşehir, değişik coğrafi görüntüsüyle, eğlence mekânlarıyla ve son yıllarda turistlerce çok rağbet gören balon turlarıyla ülkemizin önemli turizm mekânları arasında yer alıyor. (IV) Şehir, Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olduğu için önceleri kilise olarak kullanılan peribacaları, buraya gelenlerin ilgisini daha çok çekiyor. (V) Özellikle deniz kıyısındaki tatil yörelerinde turizm sezonu sadece yaz aylarında canlıyken Kapadokya bölgesinde turizm, yılın on iki ayı devam ediyor. (VI) Durum böyle olunca da bölge esnafının yüzü gülüyor. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istenirse ikinci paragraf kaçıncı cümleyle başlar?

A) II B) III C) IV D) V E) VI

Cevap B şıkkı olacaktır , ilk iki cümlede Kapadokyadan bahsetmiş , 3. cümleden sonra Nevşehir'in turistik ve diğer özelliklerinden söz edilmiş.

[tex]\color{pink}\colorbox{blue}{ẞαşαяıℓαя Diℓᴇяim} [/tex]

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years