Soru: Bir Sporcunun Basari hikayesini anlatiniz bos bos seyler yazmayin ​

Cevaplar 1

Cevap:

Spor yapmak bir yana, yürümesini bile kısıtlayan nörolojik bozukluk Transvers Miyelit (TM) hastalığını çok sevdiği tekvando sayesinde yenen Hakan Reçber, ardından dünya ve Avrupa şampiyonalarında kürsünün zirvesine çıkarak bir başarı hikayesi yazdı.

19 yaşındaki milli tekvandocu Hakan'ın filmleri aratmayan hikayesi, "azmin zaferi"nin en önemli örneklerinden.

Hakan, bu sporu, yalnızca sevdiği ve kendini tamamlanmış hissettiği için yaptığını söyleyen bir yıldız adayı.

Öyle ki 2015'te yakalandığı ve spor yapmak bir kenara, yürümesini bile kısıtlayan hastalığını, hayalini kurduğu tekvando kariyeri sayesinde yendi.

Antrenörlüğünü yapan babası Aydoğan Reçber'in, "Uçan tekmeyi peş peşe atan Hakan, iki tekmeyi atamaz hale geldi." sözleriyle durumunu anlattığı milli sporcu, pes etmedi.

Hiçbir zaman, "Bir daha tekvando yapamayacağım." düşüncesini aklından geçirmeyen Hakan, vazgeçmeyerek çok çalıştı ve reflekslerini tekrar kazanarak eski o güçlü tekmelerini yeniden atmaya başladı.

Daha sonra alt yaş gruplarında dünya ve Avrupa şampiyonluğuna ulaşan genç tekvandocu, ilk kez mücadele ettiği büyükler kategorisinde de Avrupa ikincisi oldu.

Başarılı sporcu için asıl mücadele ise yeni başlıyor. Çünkü Atina 2004'te gümüş madalya kazanan Bahri Tanrıkulu ve Pekin 2008'de bronz, Londra 2012'de ise altın madalyaya uzanan Servet Tazegül'den sonra olimpiyatlarda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years