Soru: 1.Yukarıda verilen masalı öncesinde ve sonrasında ne olduğunu hayal edelim. Verilen boşluklara hayal ettiklerim yazalım.2. Yazdığımız masala uygun bir başlık koyalım.3. Yazdığımız masalın konusunu ve ana fikrini yazalım.Masalın konusu:.................................................Masalın Ana Fikri:...............................................​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Metnin öncesi:Keloğlan dışarıda dolaşıyordu. Arkadaşlarıyla buluşup futbol maçı yapacaklardı.Keloğlan buluşacakları yere erken gelmişti. Bir de ne duysun kuyudan "İMDAT YARDIM EDİNN! diye sesler geliyordu. Keloğlan hemen kuyuya baktı ve bir adam gördü...

Metnin sonrası:Keloğlan adama sormuş öğüdü söyleyin diye Adam şöyle bir cevap vermiş:-"Kendi işini kur ve kimseyi kafana takma. Eğer güzel satış yapıp para elde edersen gerçekten zengin olursun. Neden bu kadar emin olduğumu sorarsan eğer ben bu işi yaparak zengin oldum.Çok şükür durumum iyi" demiş. Keloğlan:-"Tamam abi bu öğütü verdiğin için sana çok teşekkür ederim." demiş ve adam gitmiş.

Metnin Konusu: Bir ögütle hayatın değişir.

Metnin Ana Fikri:İnsanın hayatını kurtarırsın iyi şeyler görürsün. Yani iyilik eden iyilik bulur.

Açıklama:

Çok uğraştın en iyi seçermisin lütfen?

Seçmezsen de canın sağolsun.

İyi dersler
Cevap:

Cevap:

1

öncesi

keloğlan dertlenmis son zamanlarda keyifsiz anasını düşünüyormuş ne yaparsam mutlu olur da yüzü güler diye. en sonunda kendini dışarıda yürürken bulmuş. aradan zaman geçmiş bir kuyuda duraklamis.

sonrası

keloğlan adamın söylediği öğüdünü dinlemiş uygulamış ve uzun zaman sonra zengin olmuş. keloğlan o kadar zengin olmuş ki anasını unutmuş bile. bir gün kötü bir haber almış anasının hasta olduğunu ve durumunun kötü olduğunu öğrenmiş. sonrasında tüm parasını anasının iyileşmesi için harcamış. anasını iyilestirmis. fakat gel gelelim artık zengin değilmiş. önemli olanın ise anasını olduğunu anlamış ve para olmadan da mutlu yasayabilecegini anlamış.

2- canim anam

3-

konusu=> anasinin derdinde olan keloglanin basindan geçenler.

ana fikir=> para hiç kimsenin yerini tutamaz.

umarım yardımcı olabilmisimdir

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years