Soru: Küçük Prens kitabının kısa bir özeti. Yardımcı olursanız çok sevinirim​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:Küçük Prens konusu kısaca nedir?

Küçük Prens kitabının kısa bir özeti. Yardımcı olursanız çok ile ilgili görsel sonucu

Küçük Prens, kendi galaksisinde, kendi dünyasında tek bir gül ile yaşayan bir Küçük Prens'in başka galaksileri gezmek için tek gülünü tek başına bırakıp yolculuk yapmasını anlatır. Ancak bu yolculuk esnasında vurgulamak istediği şey 'büyümek'tir.

Açıklama:

Cevap: Cevap: Kendimce yazmaya çalıştım.Açıklama:
  • Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan masalsı bir kitaptır. Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biridir.
  • Uçağı kötü bir şekilde arızalanınca çöle iniş yapmak zorunda kalan bir uçak pilotu, Sahra Çölünde başkaları tarafından bilinmeyen bir gezegenden gelen “Küçük Prens” ile karşılaşır. Dünya, bu bilinmeyen gezegenden gelen Küçük Prens’in gezdiği yedinci gezegendir. Pilot, bir yandan bozulmuş uçağını tamir etmeye çalışırken bir yandan da Küçük Prens’in hikâyesini dinler ve hikayesinden fazlası ile etkilenir. İyice arkadaş olan Pilot ile Küçük Prens bize burada, pilota ve bizlere yetişkinlerin dünyasına farklı bir gözle bakabilmeyi ve küçük prensin değişik ama güzel yolculuklarını anlatır ve gösterir.Başta bir çocuk kitabı gibi görünse de bu kitap, bir çocuğun gözünden yetişkinlerin dünyasını anlatır ve onları yaşamlarını sorgulama imkânıyla tanıştırır. Pek çok çocuk gelişimi uzmanı tarafındanda Küçük Prens kitabı şiddetle tavsiye edilmektedir. Ayrıca Küçük Prens zamanla Pek Çok Dile çevrilmiş ve pek çok ülkeye aynı hali ile yayılmayı başarmıştır.

İstersen daha da uzatabilirim iyi dersler :)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years