Soru: Bir merdivenin basamaklarının hep birbirine ben- zeyeceğini düşünürdüm. Hepsi de aynı yükseklik- te olur, derdim. Fakat bizim evin yakınlarındaki bir merdivenin basamaklarını görünce basamakların yüksekliğinin birbirinden çok farklı olabileceğini anladım. Basamakların biri diğerinden bir iki kat daha uzun olabiliyordu. Hayat da bu merdivenler gibidir. Bunu anladığım- da daha önce yaptıklarıma çok pişman oldum. Ha- yat çıkılması gereken, zaman zaman ikiye ayrılan ve bize bu ayrımlardan birini seçtiren bir merdiven olarak insanın karşısına dikiliyor. Bu basamaklar- dan çoğu alçak da olsa birdenbire karşımıza yük- sek basamaklar da çıkıyor; bunlar, insanın tökez- lemesine, bazen düşmesine hatta bazen kendisini yaralamasına neden oluyor. 13. Bu metinde anlatılanlara göre yazar için aşağı- dakilerden hangisi söylenebilir? A) Kararsız bir kişiliği vardır. B) Kendine güvenmektedir. C) Bazı düşüncelerinde yanıldığını anlamıştır. D) Güçlükler karşısında yılmamıştır. acil çok puan

Cevaplar 1

Cevap:

Selam.

Bu metinde çıkarabileceğimiz şey merdiven basamaklarının gerçek hayat ile ilişkilendirilmesidir.

"Hayat çıkılması gereken, zaman zaman ikiye ayrılan ve bize bu ayrımlardan birini seçtiren bir merdiven olarak insanın karşısına dikiliyor" cümlesi yazarın her merdiven basamağının birbirine benzemediğini kanıtlar bir cümledir.

Bu metinde daha bir çok anlam çıkarabiliriz.

Fakat sorumuza gelecek olur: A şıkkı yanlıştır. Çünkü kararsız bir kişilik olduğuna dair hiç bir bilgi yoktur.

B şıkkına bakarsak "kendine güveni" ile ilgili bir anlam çıkarmamız yanlış olur.

Fakat C şıkkı yazarın tam verdiği mesajdır. İlk başta merdiven basamaklarinin hepsii birbirine benzediğini düşünürken, evinin yakınlarında ki bir merdiven basamaklarını görünce anlamış; merdiven basamaklarının diğerlerinden bir iki kat daha uzun olduğunu. Bu cümleden C şıkkını, yani bazı düşüncelerinde yanıldıgını ardından yanıldıgını anlamasidir.

D şıkkına bakarsak şüphe duyabiliriz. Çünkü yazarın pişman olma gibi bir durumu söz konusu. Fakat yazarın güçlükler karşısında yıkılmamasına dair net bir bilgi yoktur.

Bu yüzden cevabımız C şıkkıdır.

iyi dersler dilerim ^^

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years