Soru: Yeniden doğuş anlamına gelen kelimeler nelerdir?

Cevaplar 2

Cevap:

Yeniden doğuş anlamına gelen kelimelere örnek olarak

  • Rönesans
  • Devrim
  • Çağ
  • Yenilenme

gibi kelimeler olarak kullanabiliriz.

  • Rönesans kelimesini yeniden doğuş anlamında kullanabiliriz bildiğimiz gibi tarihte zamanında sanatta büyük devrimler meydana gelmiş ve resmen sanat anlayışları eserleri yeniden yeryüzüne çıkarak yeniden doğmuştur. Rönesans ile birlikte karanlık çağdan çıkılmış ve aydınlık çağ başlamıştır. Fikir özgürlüğü de oluşmaya başlayınca sanatta yeni bir doğuş gerçekleşmiştir.
  • Devrim kelimesinide eskiye nazaran yeni yapılan birşey arasında devasa büyüklükte olumlu bir dönüşüm sağlanması olarak adlandırabiliriz. Tarihte de bir çok devrim olmuştur. Kıyafet Devrimi Harf Devrimi vereceğimiz en önemli örneklerden biridir.
  • Çağ kelimesi çağ atlamak olarak kullandıldığı zaman yeniden doğuş ilerleme olarak düşünmemiz mümkün bu kelimede yeniden doğuş anlamında kullanabiliriz.
  • Yenilenme süreçleri de aynı şekilde yeniden doğma üzere olarak ele alabiliriz
Cevap:

Hallå ʚɞ

  • Rönesans olucaktır.

Rönesans'ın kelime anlamı yeniden doğuş, yenilenme, kendine gelme, eski canlılığını koruma ya da eski canlılığını tekrar kazanma anlamlarına gelmektedir.

15. ve 16. yüzyıllarda Avrupa'nın bilime , sanata , teknolojiye , tekrar adım uydurup kalkınmaya başladığı olaydır.

Sonuçları : Avrupa kilisesinin hakimiyetinden çıkılıp modernleşmeye başlanılmıştır. Eğitimde yeni yöntemler ve yükselmeler meydana gelmiştir. Skolastik düşünce yıkılmıştır. Yerine pozitif düşünce bilimi gelmiştir. Deney ve gözleme dayalı bilimsel yöntemler geliştirilmiştir..Yeni sanat ve spor dalları ortaya çıkmıştır. Milli diller ortaya çıkmaya başladı. Edebiyat gelişmeye başladı. Kutsal kitaplar ve din adamları eleştirilmeye başlandı.

İtalya’da edebiyat alanında eserler veren ve fikirlerini gösteren Rönesans’ın en ünlü sanatçıları Dante, Petrarca, Boccacio’dur. Makyavel, Gişarden, Ariosto ve Tasso diğer önemli sanatçılardandırlar.

@Devil

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years