Soru: İpek ile pamuk arasındaki tüm farklar detaylı en iyi anlatana en iyi seçeceğim✨

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:İpek ve pamuk arasındaki fark, ilk malzemenin bir süre sonra icat edilmiş olmasıdır. İpek de uzun bir insan kullanımı geçmişine sahiptir, ancak yine de pamuk üretiminden daha kısadır (1-2 bin yıl). Bir Çin efsanesine göre, efsanevi "Sarı İmparator" un karısı insanlara ipek yapmayı öğretmiştir. Çin, uzun bir süre ipek pazarında tekel olarak kaldı ve Roma İmparatorluğu'nda ipek ürünleri kelimenin tam anlamıyla altın ağırlıklarına değerdi. Bununla birlikte, bu kumaşların karmaşıklığı ve yüksek maliyeti, çok sayıda hükümdarı üretimlerinin sırrını ele geçirmek için her türlü çabayı göstermeye sevk etti.

Ve ​​burada yine efsaneler ortaya çıkıyor. Bunlardan birine göre, Hotan prensi (Çin'in kuzeybatı eteklerinde bir prenslik) Çinli bir prensesle evlendi ve nişanlısına, alışık olduğu ipek giysiler giymek istiyorsa, gizlice onun yumurtalarını getirmesi gerektiğini fısıldadı. ipekböceği tırtıl. Girişimci prenses sadece yumurtaları ve kozaları (onları örgülere örerek) değil, aynı zamanda bir hizmetçi kisvesi altında da ele geçirdi - ipek dokuma ve ipekböceği yetiştiriciliği alanında uzmanlar. İkinci efsane, ipekböceği yumurtalarının iki Ortodoks keşişin içi boş çıtalarında Çin'den gizlice çıkarıldığını (daha doğrusu çıkarıldığını) ve MS 550 civarında Bizans imparatoru Justinian'ın mahkemesine teslim edildiğini iddia ediyor. NS.

Çin, her ne kadar en kaliteli çeşitlerini üretme ününü korumuş olsa da, ipek pazarındaki tekel konumunu kaybetmiştir. Haçlı Seferleri sırasında ipek üretim kültürü Avrupa'ya ulaşır ve kıtanın güney ülkeleri - her şeyden önce İtalya ve İspanya - üreticileri haline gelir. Bu kumaştan yapılan iç giyim Avrupa'da çok değerliydi, çünkü orta çağdaki sağlıksız koşullarda, ipekle yan yana yaşayamayan cilt parazitleri (esas olarak bitler) orada yaygındı.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years