Soru: [tex]\color{grey}\texttt{Merhaba}[/tex]➡️Bana seçtiğiniz bir spor dalını [tex]\color{grey}\texttt{uzun}[/tex] bir şekilde anlatmanızı istiyorum.➡️Boş/spam/alıntı/eksik cevaplar silinir.➡️Bαşαяıℓαя Diℓєяiм➡️#cℓνυdii​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

merabalar~~

voleybol≈

En popüler sporlar arasına girmeyi başarmış olan voleybol, futbol ve basketbol gibi sıkça tercih edilen bir spor dalı olmuştur. Eskiden daha çok bayanların oynadığı bir sporken hızlı şekilde yayılarak erkekler arasında da popülerlik kazanmıştır.

Nasıl Oynanır?

Voleybol oynamak için öncelikle iki takım oluşturmak gereklidir.voleybol oynayabilmek için kapalı veya açık alan lazımdır ama genelikle kapalı salonlar tercih edilir çünkü veleybola oynayabilmek için zemini voleybol oynamaya daha müsaitir.ve her spor dalında olan kuralar gibi voleyboldada bi takım kuralar vardır o kuralara uyarak oynanılır.

Voleybolun amacı ise elinizdeki topu kurallara uygun şekilde karşı sahaya atarak sayı kazanmaktır. Topu attığınız karşı taraftaki oyuncuların bu topu karşılayamaması gerekmektedir. Ayrıca sayı kazanmanız için topun sahanın içine düşmesi lazımdır.

Kuralları Nelerdir?

● Altı kişiden oluşan iki takım oluşturulmalıdır

Voleybol sahasının ortasında alanı iki eşit parçaya bölmüş olan bir file yer almalıdır.

Standartlara uygun yumuşak bir voleybol topu olmalıdır.

● Voleybolda rakip takım sahasına atılan top eğer dışarıya giderse sayı rakip takımın olur.

Bir takımın sayı kazanması için topu rakip takım sahasına göndermesi gereklidir. Atılan top zemine değerse sayı kazanılmış olur.

● Oyunda bir takımın gelen topa üç kere vurma hakkı vardır. Üç vuruş sonunda top diğer takım sahasına atılmalıdır.

● Gelen topa aynı oyuncu üst üste iki kere kesinlikle vuramaz. Eğer vurursa sayı kaybedilir.

● Rakip sahaya kesinlikle ayak basılamaz. Bir takım üç set kazandığı zaman maçı kazanmış olur.

Servis atışları tek bir dokunuşla servis alanı içinden yapılmalıdır.

Saha Ölçüleri Nelerdir?

Sahanın uzunluğu 18 metre genişliği ise 9 metredir.

Sahanın orta çizgisinde serbest bölge diye adlandırılan yer 3 metredir.  

Filenin uzunluğu ise erkeklerde 2.43 metre, kadınlarda ise 2.24 metredir.

başarılar dilerim ∧∧

iyi günler<3

#Pırlanta<3

#MįnįkKátįl<3

#berfinaydin39532

#MrsKoala<3

#MrKoala<3

çok özledim be·

Cevap:

ღ Merhabalar Dostum İyi Akşamlar ღ

Basketbol

Basketbol ya da Sepettopu, elle idare edilen bir topla oynanan popüler bir takım oyunu ve spor dalı. Profesyonel basketbolda beşer kişilik iki takım, yerden yüksekliği Avrupa standartlarına göre 3,05 metre olan ve pota adı verilen, yere paralel konumdaki bir çemberden topu geçirerek, rakibinden daha fazla sayı yapmak suretiyle, on ikişer, onar veya sekizer dakikalık dört periyottan oluşan maçı kazanmaya çalışır.

Basketbol Nasıl Oynanır?

•Eğer oyun arasında bir faul yapılmışsa olası serbest atış ya da atışlar, takip eden çeyreğin veya uzatmanın başlamasından önce yapılır.

•Basketbolda 3 farklı sayı türü vardır. Serbest atıştan atılan sayılar 1, üçlük çizgisi içerisinden atılan sayılar 2 ve üçlük çizgisinin dışından atılan sayılar 3 puan değerinde kabul edilir.

•Takımların 24 saniye hücum hakları bulunur. Bu süre içerisinde topu rakip çembere taşıyamazlarsa top rakibe geçer. Hücum eden taraf 8 saniyede kendi yarı sahasını geçmek zorundadır. Oyuncu değişim hakkı sınırsızdır. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna dahil olabilir.

Basketbol Oynamanın Faydaları Nelerdir?

•Basketbolun hem takım oyunu alması hem de Basketbolda oyun hakemin sahanın ortasında yaptığı hakem atışıyla başlar ve topu kapan takım ilk hücumu başlatmaya hak kazanır. Basketbol bir el oyunu olmasından dolayı basketbolda topa ayakla vurmak kesinlikle yasaktır. Oyuncu saha içinde hareket ederken ve bir yerden bir yere geçerken topu mutlaka sektirmek zorundadır.

•Bir oyuncunun elinde top en fazla 3 saniye sabit kalabilir. Bu kurala 3 saniye kuralı adı verilir. Topu yerden sektirmeden atılan adım steps olarak isimlendirilir. Bu adım sonucu top karşı takıma verilir. Bu şekilde devam ederek 4 periyot boyunca en fazla sayı alan takıp kazanır. oynama özelliklerinden kaynaklanan birçok getirisi vardır. Düzenli olarak Basketbol sporunu tercih eden birçok kişi basketbol oynamanın faydalarından yararlanabilir. Basketbolun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

•Basketbolda oyun hakemin sahanın ortasında yaptığı hakem atışıyla başlar ve topu kapan takım ilk hücumu başlatmaya hak kazanır. Basketbol bir el oyunu olmasından dolayı basketbolda topa ayakla vurmak kesinlikle yasaktır. Oyuncu saha içinde hareket ederken ve bir yerden bir yere geçerken topu mutlaka sektirmek zorundadır.

•Bir oyuncunun elinde top en fazla 3 saniye sabit kalabilir. Bu kurala 3 saniye kuralı adı verilir. Topu yerden sektirmeden atılan adım steps olarak isimlendirilir. Bu adım sonucu top karşı takıma verilir. Bu şekilde devam ederek 4 periyot boyunca en fazla sayı alan takıp kazanır.

Umarım işine yarar

#ØptiYolunda

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years