Soru: 2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? A)Hadi kulağın duymuyor, gözünde mi görmüyor? B) Ağızına geleni söyleyip bir daha benimle konuşmadı. C) Onun da bizimle geleceğini bilmiyormuydun? D) Öğretmen, herkez başının çaresine baksın, dedi. E) Kendisl bize geldi mi ki biz de ona gidelim?​

Cevaplar 2

Cevap:

Merhaba^-^

  • Cevabımız A seçeneği olacaktır.

Açıklayalım;

  • A seçeneğinde "Hadi kulağın duymuyor, gözünde mi görmüyor?" derken bir yazım yanlışı yapılmamıştır.
  • B seçeneğinde "Ağızına geleni söyleyip bir daha benimle konuşmadı. derken "Ağızına" kelimesinin yazımı yanlıştır. Cümlenin doğru yazımı şu şekilde olacaktır: "Ağzına geleni söyleyip bir daha benimle konuşmadı.:
  • C seçeneğinde "Onun da bizimle geleceğini bilmiyormuydun?" derken "muydun" eki ayrı yazılacaktır. Yani cümlenin doğru yazımı şu şekilde olacaktır: "Onun da bizimle geleceğini bilmiyor muydun?"
  • D seçeneğinde "Öğretmen, herkez başının çaresine baksın, dedi." derken "herkez" kelimesi -s ile yazılacaktır. Yani cümlenin doğru yazımı şu şekilde olacaktır: "Öğretmen, herkes başının çaresine baksın, dedi."
  • E seçeneğinde "Kendisi bize geldi mi ki biz de ona gidelim?" derken biz de ayrı değil birleşik yazılacaktır. Yani cümlenin doğru yazımı şu şekilde olacaktır: "Kendisi bize geldi mi ki bizde ona gidelim?"

Başarılar..

'M.

Cevap:

Cevap a şıkkı olacaktır. Çünkü şıklarda ;

b- ağızına

c- biliyormuydun

d- herhez

e- biz de

Şeklinde yazım yanlışları yapılmıştır.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years