Cevap:Bir dönem çocukların elinden düşmüyordu “Kraliçeyi Kurtarmak”. Epeyce popülerdi. Bütün çocuklar okuyordu ve okuyan her çocuk da “Çok güzel, çok heyecanlı!” diyordu. Kitabın ülkemizde elli sekiz baskı yaptığını düşünürsek gerçekten sevildiğini söyleyebiliriz. Kitabı hangi öğrencime okuttuysam ben de aynı tepkiyi aldım.
1961 yılında Moskova’da doğan Vladimir Tumanov aslında bir bilim insanı. Kanada’da 1991 yılından beri Modern Diller ve Edebiyatlar Bölümünde ders veriyor. Tumanov, “Kraliçeyi Kurtarmak” kitabını oğlu matematiği sevmediği için yazmış. Oğlunun fantastik kitapları ve filmleri severek takip ettiğini gören Tumanov, matematiği de oğluna ve bu vesileyle bütün çocuklara sevdirebileceğini düşünerek, odak noktası matematik problemleri olan fantastik eser diyebileceğimiz “Kraliçeyi Kurtarmak” kitabını yazmış.
“Kraliçeyi Kurtarmak” kitabının az önce de söylediğim gibi odak noktası matematik problemleridir. Bu problemlerin bilmece ve bulmaca mantığına da yakın olması çocukların seveceği bir durum. Problemlerin şiir şeklinde çocuklara sorulması da şiir türünün farklılığını ortaya koyması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Her bir problemin farklı bir canavar tarafından sorulması ve çocukların yardımcısı Monoculus da ayrı bir tat olmuş kitap için. Bunların yanında arkadaşlığın ve yardımlaşmanın önemi kitapta sıkıca vurgulanmış.
Açıklama: İyi Dersler :)