Soru: örnekteki yazıyı açıklayan bir metin yazınız​ uzun olsun

question img

Cevaplar 1

Cevap: ❦Merhaba❦

Söz Uçar, Yazı Kalır Ne Demek:

Söz uçar, yazı kalır bir atasözüdür. Yazının sözden ne kadar iyi ve sağlıklı olduğunu anlatan bir atasözüdür. Sözlü iletişim, yazılı iletişimden çok etkili değildir çünkü söz söyledikten sonra akılda kalmaz fakat yazı bir yerde hep kalır.

Söz Uçar, Yazı Kalır:

Duygularımızı ve düşüncelerimizi eksiksiz olarak anlatan sözcük ya da sözcük dizisi sözdür. Yani söz ağzımızdan çıkan anlamlı kelimelerdir. Yazı ise duygu ve düşüncelerimizin kağıda aktarılmış halidir. Konuştuğumuz kelimeleri üzerinden zaman geçince birebir hatırlamamız mümkün değildir. Ancak konuştuklarımızı kağıda aktarırsak, unutmak gibi bir durum ortadan kalkar ve kalıcı hale gelir. Güzel duygularımızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi unutmamak için, kalıcı hale getirmek için nesilden nesile aktarıp paylaşabilmek için yazıya aktarmalıyız.

Sadece duygu, düşünce ya da fikirlerimiz değil, insan ilişkilerimizde zamanla değişiklik gösterebilir. Çıkar çatışmaları yaşandığında dostluklar bozulabilir. Bu nedenle maddi kayıplar yaşamamak, sorumluluk altında kalmamak için mümkün olan her şeyi yazılı olarak belgelemek gerekir. Örneğin, ticari konularda, para ve mal alışverişlerinde işlemlerin mutlaka yazılı olarak yapılması gerekir. Sonuçta söylenenler, zamanla unutulup inkar edilebilir. Hiçbir şey hayatta aynı kalmayacağından insan ilişkileri zaman içinde değişebilir. Başka bir örnek de öğretmenimizin derste anlattıklarını sadece dinlersek kalıcı olmaz bir süre sonra unuturuz. Fakat dinlerken notlar alırsak hem zihnimizde kalıcı hale gelir hem de yazarak bilgileri unutmamış oluruz.

Bu atasözüyle, sözleri kaydetmenin, her şeyi kayıt altında tutmanın önemi vurgulanmıştır. Sözlerin unutulduğu, sözlerin ancak yazıya dönüştürüldüğünde kalıcı hale geleceği anlatılmıştır. Kısaca sözlü iletişim yazılı iletişim kadar etkili, kalıcı değildir ve belge niteliği taşımamaktadır

BAŞARILAR❦

#llMerve rehberim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years